Ο μαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ συνεχίζει τον «πόλεμο» στην κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και βάζει ξανά στο στόχαστρο τον υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.Στο νέο βίντεο που δημοσίευσε ο Πεκέρ, επικεντρώνεται σε κατηγορίες κατά του Σοϊλού, αλλά κάνει αναφορά και σε περιπτώσεις διαφθοράς και δωροδοκίας σε δήμους και σε παρατυπίες για τον τρόπο που σύμμαχος της κυβέρνησης απέκτησε έναν από τους μεγαλύτερους ειδησεογραφικούς ομίλους της χώρας.Ο μαφιόζος υποστηρίζει ότι ο Σουλεϊμάν Σοϊλού εποφθαλμιά τη θέση του προέδρου. «Προσπαθείς να γίνεις πρόεδρος αυτής της χώρας, με μυαλό μεγέθους φουντουκιού. Θα μπορούσες να είχες γίνει, αν δεν με είχες πουλήσει», αναφέρει.

 

Παράλληλα, κατηγορεί τον υπουργό Εσωτερικών ότι προειδοποίησε Τούρκο επιχειρηματία για έρευνα σε βάρος του και πως τον συμβούλευσε να εγκαταλείψει τη χώρα.Σύμφωνα με τον Πεκέρ, ο αναπληρωτής διευθυντής της Ασφάλειας για το Οργανωμένο Έγκλημα, Ρεσούλ Χολογλού, κάλεσε τον επιχειρηματία Σεζγκίν Μπαράν Κορκμάζ στο υπουργείο Εσωτερικών. Ο Κορκμάζ παρέμεινε στο υπουργείο για δύο ώρες στις 5 Δεκεμβρίου 2020 και- σύμφωνα με τον μαφιόζο- ο Σοϊλού τον προειδοποίησε ότι ολοκληρώθηκε έρευνα και του είπε να φύγει από τη χώρα.

 

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε στον Κορκμάζ ότι «οι ανώτεροι γνωρίζουν για αυτό», εννοώντας τον Ερντογάν, σύμφωνα με τον Πεκέρ.

 

Ο Κορκμάζ έφυγε από την Τουρκία στις 6 Δεκεμβρίου, εβδομάδες προτού οι τουρκικές αρχές διατάξουν τη σύλληψή του για την προσπάθεια ανάκτησης 132 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρεται να υπεξαίρεσε από την αμερικανική κυβέρνηση.

 

Ο επιχειρηματίας εμπλέκεται με τους Τζέικομπ και Άιζα Κίνγκστον από τη Γιούτα, που έχουν καταδικαστεί για απάτη και ξέπλυμα χρήματος.

 

Στο βίντεο ο Πεκέρ ανέφερε ακόμη ότι δικαστής του διοικητικού δικαστηρίου της Άγκυρας έμενε σε πολυτελή σουίτα στο Paramount Hotel στην Αλικαρνασσό, ξενοδοχείο το οποίο ανήκει στον Κορκμάζ. Ακόμη, ο μαφιόζος υποστήριξε ότι έχει δώσει «1,5 εκατομμύριο λίρες σε σημερινά λεφτά» στον βουλευτή του ΑΚΡ, Μετίν Κιουλούνκ.Τέλος, εξαπέλυσε τα βέλη του και κατά του μεγιστάνα Γιλντιρίμ Ντεμιρόρεν, λέγοντας ότι δεν αποπλήρωσε ποτέ το δάνειο 750 εκατομμυρίων δολαρίων που πήρε από την κρατική Ziraat Bank, για να αποκτήσει τον Dogan Media, έναν από τους μεγαλύτερους μιντιακούς ομίλους στην Τουρκία.

 

Μάλιστα, ο μαφιόζος υποστήριξε δεν έχει ο Ντεμιρόρεν τον έλεγχο του ομίλου, αλλά ο «Σερχάτ και ο Μπεράτ». Κατά τα φαινόμενα αναφερόταν στον Μπεράτ Αλμπαϊράκ- γαμπρό του Ερντογάν και πρώην υπουργό Οικονομικών- και τον αδελφό του, Σερχάτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος επίσης ελέγχει τον όμιλο Turkuvaz Media.

 

Με πληροφορίες από ahvalnews