Τουρκία: Νέα απόβαση στην Κύπρο θέλει η Ακσενέρ

Τουρκία: Νέα απόβαση στην Κύπρο θέλει η Ακσενέρ Facebook Twitter
EPA
2

Αιχμηρές υπόνοιες, για νέα απόβαση των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Κύπρο, άφησε η ηγέτιδα του τουρκικού ακροδεξιού κόμματος "IYI" Μεράλ Ακσενέρ, υποστηρίζοντας πως το νησί «είναι τουρκικό».

«Η Αϊσέ θα πάει ξανά διακοπές», είπε χαρακτηριστικά η Ακσενέρ, κάνοντας αναφορά στην κωδικοποιημένη ειδοποίηση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για την εισβολή του 1974.

Η Ακσενέρ, έκανε λόγο για «ιμπεριαλιστικές δράσεις σε βάρος της Τουρκίας», σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο, την ώρα που το σεισμογραφικό, ερευνητικό πλοίο Barbaros βρίσκεται στο τέταρτο οικόπεδο της κυπριακής ΑΟΖ. 

«Η Κύπρος είναι και θα παραμείνει τουρκική», τόνισε η Ακσενέρ. 

Την Κυριακή, η Τουρκία εξέφρασε την αντίθεσή της στις έρευνες της Exxon Mobil στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, προαναγγέλλοντας γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ανεξάρτητης οικονομικής ζώνης.

«Το γεγονός ότι η Exxon Mobil ξεκίνησε δραστηριότητες εξερεύνησης φυσικού αερίου στο δήθεν οικόπεδο 10 της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης στα ανοιχτά Κύπρου, δεν συμβάλλει στη σταθερότητα της περιοχής. Aυτό θα μπορεί να αλλάξει ορισμένες ευαίσθητες ισορροπίες και στο θέμα της επίλυσης του προβλήματος», σημείωσε στη σχετική ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Διεθνή / Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Το λαθρεμπόριο καυσίμων στο Μεξικό εξελίσσεται σε διεθνές φαινόμενο. Πλοία, πλαστά έγγραφα, και κυβερνητική διαφθορά στηρίζουν ένα δίκτυο που χρηματοδοτεί τα καρτέλ και απειλεί τη σταθερότητα της χώρας.
LIFO NEWSROOM
Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένονται σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και την πανηγυρική στρατιωτική παρέλαση για τα 250 χρόνια του αμερικανικού στρατού — που συμπίπτει με τα 79α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο για τα ταξίδια της νέας σεζόν

Διεθνή / Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο για τα ταξίδια της νέας σεζόν

Με αφορμή τον Μήνα Υπερηφάνειας και τις χιλιάδες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτές τις ημέρες σε πόλεις όλου του κόσμου προς τιμήν του Pride, νέα έρευνα αποκαλύπτει τους must - visit προορισμούς για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η γυναίκα λέει copy-paste ό,τι λένε οι Αντίφα τις εφημερίδες τοίχου που βγάζουν...Είναι ιμπεριαλισμός η άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων εκ μέρους της Κύπρου ή της Ελλάδας.
Πέστααα,έχω δει αφίσα antifa για τις λυσσαλώδεις επιθέσεις της ελληνικής αστικής τάξης στον ερντογάν.Η αφίσα κυκλοφόρησε πέρσι μετά τον εμβολισμό ελληνικού πλοίου από τούρκικο.Μιλάμε για αντικοινωνική μανία που επικοινωνείται ακόμα και από προβεβλημένους δημοσιογράφους σε δημοφιλή εναλλακτικά site...