Τουρκία: Μην δραματοποιείτε τις πτήσεις ρουτίνας -Δεν παρενοχλήθηκε το ελικόπτερο του ΥΠΕΘΑ

Τουρκία: Μην δραματοποιείτε τις πτήσεις ρουτίνας -Δεν παρενοχλήθηκε το ελικόπτερο του ΥΠΕΘΑ Facebook Twitter
0

Αποστολή αναγνώρισης στο πλαίσιο των πτήσεων ρουτίνας στο Αιγαίο χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας το περιστατικό με το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Την Κυριακή, ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήση στα 3.500 πόδια πάνω από τις Οινούσσες και παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο.

«Τα μαχητικά αεροσκάφη μας εκτέλεσαν μια αποστολή αναγνώρισης στο πλαίσιο της δραστηριότητας ρουτίνας στο Αιγαίο και δεν τίθεται θέμα παρενόχλησης του ελικοπτέρου του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, που έκανε λόγο μάλιστα για δραματοποίηση των πτήσεων ρουτίνας.

«Η δραματοποίηση των πτήσεων ρουτίνας με τρόπο που να δημιουργεί ένταση δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας. Αντί για αυτό, αυτά τα ζητήματα θα έπρεπε να τεθούν εντός της διαδικασίας των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που έχει ξεκινήσει ανάμεσα στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών», ανέφερε ο Ακσόι για το θέμα.

Χθες, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε το περιστατικό, χαρακτηρίζοντας «προκλητική» την παρενόχληση από τα τουρκικά αεροσκάφη, ενώ έκανε λόγο για «μία ακόμη απαράδεκτη τουρκική ενέργεια». Παράλληλα, κάλεσε την Άγκυρα «να εισέλθει στον 21ο αιώνα».

Στο μεταξύ, σήμερα συνεχίστηκαν οι υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από νησιά του Αιγαίου. Στις 14:57 ζεύγος τουρκικών F16 πέταξε στα 27.000 πόδια πάνω από τις Οινούσσες και ένα λεπτό αργότερα άλλο ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πέταξαν στα 24.000 πόδια πάνω από τη Χίο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ