LIVE!

Τουρκία: Μετά τον Πορθητή έρχεται το Γιαβούζ στην ανατολική Μεσόγειο

Τουρκία: Μετά τον Πορθητή έρχεται το Γιαβούζ στην ανατολική Μεσόγειο Facebook Twitter
0

Η Μεσόγειος δεν είναι λίμνη του πατέρα κανενός, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ ο οποίος ανέφερε ότι μετά την αποστολή του γεωτρύπανου Πορθητή στην ανατολική Μεσόγειο αυτές τις μέρες θα σταλεί και το γεωτρύπανο Γιαβούζ.

Σε συνέντευξή του στο CNN Turk, ο Τούρκος Υπουργός είπε πως αν κοιτάξουμε στην δική μας γεωγραφική περιοχή, το τελευταίο διάστημα σχεδόν όλες οι χώρες έχουν μπει σε μια διαδικασία αυξανόμενων ερευνών.

«Η Τουρκία ακολουθώντας ένα διαφορετικό δρόμο πρέπει να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Ξεκινήσαμε την δική μας διαδικασία γεωτρήσεων με δικά μας πλοία, δικούς μας μηχανικούς, δικούς μας ειδικούς, με ομάδα αποτελεσματικών ανθρώπων μας. Και η Μεσόγειος δεν είναι λίμνη του πατέρα κανενός. Έχουμε χωρικά ύδατα εκεί. Έχει και η 'τδβκ' χωρικά ύδατα, υπάρχει ένα 'κράτος' εκεί. Η Τουρκία έχει επιδείξει ισχυρή βούληση για την βόρειο Κύπρο. Πρέπει να δώσουμε αυτό τον αγώνα στα δικά μας χωρικά ύδατα μέχρι τέλους. Ο Πορθητής μας έχει κινητοποιηθεί, αυτές τις μέρες θα κινητοποιηθεί και το γεωτρύπανο μας Γιαβούζ. Βασιζόμενος στις επιστημονικές πραγματικότητες το λέω πολύ καθαρά, στην Τουρκία του 2020 θα ακούσουμε πολύ ευχάριστα νέα στο θέμα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ειδικά στις έρευνες σε θάλασσα και ξηρά. Θέλω αυτό να το γνωρίζουν τα 82 εκατομμύρια πολίτες μας. Η Τουρκία έκανε πολύ σωστά βήματα, γιατί ενοχλείστε; Η εμπειρία της τουρκικής κοινότητας την οδήγησε σε πολύ καλύτερο επίπεδο αντίληψης. Είναι σημαντικό να κερδηθεί η φιλία της Τουρκίας. Η ανατολική Μεσόγειος είναι πολύ σημαντική για την Τουρκία. Είναι απαράδεκτο να μας κάνουν υποδείξεις», ανέφερε ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Σε ερώτηση εάν η Τουρκία θα έρθει σε επαφή με το Ισραήλ και την Αίγυπτο για την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι τα τελευταία 17 χρόνια η Τουρκία ακολούθησε πολύ ανεξάρτητη πολιτική και είχε αυτή την επικοινωνία. «Σήμερα στην διαδικασία της Μέσης Ανατολής εμείς έχουμε πει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην βρισκόμαστε σε μια κατάσταση win-win με όλους τους ενδιαφερόμενους. Καμιά ενεργειακή επένδυση στην οποία δεν συμμετέχει η Τουρκία δεν είναι λειτουργική», ανέφερε.

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί ένα αρχιτεκτονικό γραφείο να αποδεσμευτεί από το όνομα του ιδρυτή του; Η υπόθεση Zaha Hadid

Διεθνή / Μπορεί ένα αρχιτεκτονικό γραφείο να αποδεσμευτεί από το όνομα του ιδρυτή του; Η υπόθεση Zaha Hadid

Το Εφετείο της Αγγλίας έκρινε ότι η συμφωνία που υποχρεώνει το Zaha Hadid Architects να διατηρεί το όνομα της ιδρύτριάς του και να καταβάλλει 6% των εσόδων του στο Zaha Hadid Foundation μπορεί να τερματιστεί με εύλογη προειδοποίηση, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή επαναδιαπραγμάτευση ή αλλαγή ονόματος.
THE LIFO TEAM
Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή οδηγεί διεθνείς ομίλους πολυτελείας και μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου σε προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων και αναστολή δραστηριοτήτων στον Κόλπο.
THE LIFO TEAM
«Αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι»: Η δήλωση του Shia LaBeouf που πυροδότησε αντιδράσεις

Διεθνή / «Αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι»: Η δήλωση του Shia LaBeouf που πυροδότησε αντιδράσεις

Ο Shia LaBeouf μίλησε σε συνέντευξή του στον Andrew Callaghan για την πρώτη του σύλληψη στη Νέα Ορλεάνη, δηλώνοντας «αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι», λίγο πριν συλληφθεί ξανά κατά τη διάρκεια του Mardi Gras. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα social media και επανέφεραν στο προσκήνιο το ταραχώδες δημόσιο προφίλ του ηθοποιού.
THE LIFO TEAM
«Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Διεθνή / «Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Ιρανοί σκηνοθέτες και δημιουργοί της διασποράς τοποθετούνται δημόσια μετά τον θάνατο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, μιλώντας για «το τέλος ενός 47χρονου εφιάλτη», αλλά και για την αβεβαιότητα που ακολουθεί. Δηλώσεις, ανοιχτές επιστολές και αναρτήσεις στα social media φωτίζουν τη σύνθετη στάση της ιρανικής πολιτισμικής κοινότητας απέναντι στις εξελίξεις.
THE LIFO TEAM
Chet Hanks: «Free me» από την Κολομβία – Μπλόκο επιστροφής λόγω διαβατηρίου

Διεθνή / Ο Chet Hanks και το ελληνικό διαβατήριο που τον κράτησε στη Μεντεγίν

Ο Chet Hanks δήλωσε μέσω Instagram ότι παραμένει στην Κολομβία λόγω προβλήματος με το διαβατήριό του. Ο 35χρονος ηθοποιός και ράπερ, γιος του Tom Hanks και της Rita Wilson, εξήγησε ότι ταξίδευε με το ελληνικό του διαβατήριο και δεν είχε μαζί του το αμερικανικό, γεγονός που δυσκολεύει την επιστροφή του στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ LIVE

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΝ - «Πολύ αργά» για συνομιλίες με το Ιράν, λέει ο Τραμπ

Όλες οι εξελίξεις - Στους 787 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών στο Ιράν - Νέες ισχυρές εκρήξεις στην Τεχεράνη - Κλειστά τα σχολεία στο Ακρωτήρι μέχρι την Παρασκευή
THE LIFO TEAM