Τουρκία: Μετά τον Πορθητή έρχεται το Γιαβούζ στην ανατολική Μεσόγειο

Τουρκία: Μετά τον Πορθητή έρχεται το Γιαβούζ στην ανατολική Μεσόγειο Facebook Twitter
0

Η Μεσόγειος δεν είναι λίμνη του πατέρα κανενός, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ ο οποίος ανέφερε ότι μετά την αποστολή του γεωτρύπανου Πορθητή στην ανατολική Μεσόγειο αυτές τις μέρες θα σταλεί και το γεωτρύπανο Γιαβούζ.

Σε συνέντευξή του στο CNN Turk, ο Τούρκος Υπουργός είπε πως αν κοιτάξουμε στην δική μας γεωγραφική περιοχή, το τελευταίο διάστημα σχεδόν όλες οι χώρες έχουν μπει σε μια διαδικασία αυξανόμενων ερευνών.

«Η Τουρκία ακολουθώντας ένα διαφορετικό δρόμο πρέπει να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Ξεκινήσαμε την δική μας διαδικασία γεωτρήσεων με δικά μας πλοία, δικούς μας μηχανικούς, δικούς μας ειδικούς, με ομάδα αποτελεσματικών ανθρώπων μας. Και η Μεσόγειος δεν είναι λίμνη του πατέρα κανενός. Έχουμε χωρικά ύδατα εκεί. Έχει και η 'τδβκ' χωρικά ύδατα, υπάρχει ένα 'κράτος' εκεί. Η Τουρκία έχει επιδείξει ισχυρή βούληση για την βόρειο Κύπρο. Πρέπει να δώσουμε αυτό τον αγώνα στα δικά μας χωρικά ύδατα μέχρι τέλους. Ο Πορθητής μας έχει κινητοποιηθεί, αυτές τις μέρες θα κινητοποιηθεί και το γεωτρύπανο μας Γιαβούζ. Βασιζόμενος στις επιστημονικές πραγματικότητες το λέω πολύ καθαρά, στην Τουρκία του 2020 θα ακούσουμε πολύ ευχάριστα νέα στο θέμα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ειδικά στις έρευνες σε θάλασσα και ξηρά. Θέλω αυτό να το γνωρίζουν τα 82 εκατομμύρια πολίτες μας. Η Τουρκία έκανε πολύ σωστά βήματα, γιατί ενοχλείστε; Η εμπειρία της τουρκικής κοινότητας την οδήγησε σε πολύ καλύτερο επίπεδο αντίληψης. Είναι σημαντικό να κερδηθεί η φιλία της Τουρκίας. Η ανατολική Μεσόγειος είναι πολύ σημαντική για την Τουρκία. Είναι απαράδεκτο να μας κάνουν υποδείξεις», ανέφερε ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Σε ερώτηση εάν η Τουρκία θα έρθει σε επαφή με το Ισραήλ και την Αίγυπτο για την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι τα τελευταία 17 χρόνια η Τουρκία ακολούθησε πολύ ανεξάρτητη πολιτική και είχε αυτή την επικοινωνία. «Σήμερα στην διαδικασία της Μέσης Ανατολής εμείς έχουμε πει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην βρισκόμαστε σε μια κατάσταση win-win με όλους τους ενδιαφερόμενους. Καμιά ενεργειακή επένδυση στην οποία δεν συμμετέχει η Τουρκία δεν είναι λειτουργική», ανέφερε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Περίπου 250.000 άνθρωποι ενδέχεται να χάσουν τη δουλειά τους έως τα μέσα του 2027

Δύο εκθέσεις από κορυφαίες λογιστικές εταιρείες υπογραμμίζουν το μέγεθος της οικονομικής απειλής, καθώς ο πόλεμος με το Ιράν κλονίζει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΡΟΥΜΕΝ ΡΑΝΤΕΦ

Διεθνή / Ρούμεν Ράντεφ: Ποιος είναι ο φιλορώσος νικητής των εκλογών στη Βουλγαρία - «Άγνωστη» η εξωτερική του πολιτική

Με αυτή την εξέλιξη ίσως να μπει ένα τέλος στην πολιτική αστάθεια που επικρατεί στη χώρα έπειτα από οκτώ εκλογικές αναμετρήσεις σε διάστημα πέντε ετών
THE LIFO TEAM