Τουρκία: Μετά τον Πορθητή έρχεται το Γιαβούζ στην ανατολική Μεσόγειο

Τουρκία: Μετά τον Πορθητή έρχεται το Γιαβούζ στην ανατολική Μεσόγειο Facebook Twitter
0

Η Μεσόγειος δεν είναι λίμνη του πατέρα κανενός, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ ο οποίος ανέφερε ότι μετά την αποστολή του γεωτρύπανου Πορθητή στην ανατολική Μεσόγειο αυτές τις μέρες θα σταλεί και το γεωτρύπανο Γιαβούζ.

Σε συνέντευξή του στο CNN Turk, ο Τούρκος Υπουργός είπε πως αν κοιτάξουμε στην δική μας γεωγραφική περιοχή, το τελευταίο διάστημα σχεδόν όλες οι χώρες έχουν μπει σε μια διαδικασία αυξανόμενων ερευνών.

«Η Τουρκία ακολουθώντας ένα διαφορετικό δρόμο πρέπει να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Ξεκινήσαμε την δική μας διαδικασία γεωτρήσεων με δικά μας πλοία, δικούς μας μηχανικούς, δικούς μας ειδικούς, με ομάδα αποτελεσματικών ανθρώπων μας. Και η Μεσόγειος δεν είναι λίμνη του πατέρα κανενός. Έχουμε χωρικά ύδατα εκεί. Έχει και η 'τδβκ' χωρικά ύδατα, υπάρχει ένα 'κράτος' εκεί. Η Τουρκία έχει επιδείξει ισχυρή βούληση για την βόρειο Κύπρο. Πρέπει να δώσουμε αυτό τον αγώνα στα δικά μας χωρικά ύδατα μέχρι τέλους. Ο Πορθητής μας έχει κινητοποιηθεί, αυτές τις μέρες θα κινητοποιηθεί και το γεωτρύπανο μας Γιαβούζ. Βασιζόμενος στις επιστημονικές πραγματικότητες το λέω πολύ καθαρά, στην Τουρκία του 2020 θα ακούσουμε πολύ ευχάριστα νέα στο θέμα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ειδικά στις έρευνες σε θάλασσα και ξηρά. Θέλω αυτό να το γνωρίζουν τα 82 εκατομμύρια πολίτες μας. Η Τουρκία έκανε πολύ σωστά βήματα, γιατί ενοχλείστε; Η εμπειρία της τουρκικής κοινότητας την οδήγησε σε πολύ καλύτερο επίπεδο αντίληψης. Είναι σημαντικό να κερδηθεί η φιλία της Τουρκίας. Η ανατολική Μεσόγειος είναι πολύ σημαντική για την Τουρκία. Είναι απαράδεκτο να μας κάνουν υποδείξεις», ανέφερε ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Σε ερώτηση εάν η Τουρκία θα έρθει σε επαφή με το Ισραήλ και την Αίγυπτο για την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι τα τελευταία 17 χρόνια η Τουρκία ακολούθησε πολύ ανεξάρτητη πολιτική και είχε αυτή την επικοινωνία. «Σήμερα στην διαδικασία της Μέσης Ανατολής εμείς έχουμε πει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην βρισκόμαστε σε μια κατάσταση win-win με όλους τους ενδιαφερόμενους. Καμιά ενεργειακή επένδυση στην οποία δεν συμμετέχει η Τουρκία δεν είναι λειτουργική», ανέφερε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

Διεθνή / Τουρκία: Κατέρρευσε επταώροφο κτήριο - Οικογένεια με τρία παιδιά εγκλωβισμένη στα συντρίμμια

Έχουν αναπτυχθεί 147 μέλη ομάδων έρευνας και διάσωσης στο σημείο. Η περιοχή γύρω από το κατεστραμμένο κτήριο έχει περικυκλωθεί, ενώ τα κοντινά κτήρια εκκενώθηκαν για λόγους ασφαλείας
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στην Ολλανδία: Νίκη Βίλντερς προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις - Αποκλείουν συνεργασία τα μεγάλα κόμματα

Διεθνή / Εκλογές στην Ολλανδία: Νίκη Βίλντερς προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις - Αποκλείουν συνεργασία τα μεγάλα κόμματα

Οι εκλογές στην Ολλανδία ξεκινούν με τις δημοσκοπήσεις να ευνοούν το ακροδεξιό κόμμα του Βίλντερς, αλλά τα μεγάλα κόμματα αποκλείουν συνεργασία μαζί του, οδηγώντας τη χώρα σε πιθανή μακρά διαπραγμάτευση για κυβέρνηση συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Μπατακλάν: Ο σκηνοθέτης της σειράς για την τρομοκρατική επίθεση απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί ασέβειας

Διεθνή / Μπατακλάν: Ο σκηνοθέτης της σειράς για την τρομοκρατική επίθεση απορρίπτει ισχυρισμούς περί ασέβειας

Η σειρά «Des Vivants» κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα, εν όψει της 10ης επετείου της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μπατακλάν, που άφησε πίσω 130 νεκρούς και πάνω από 490 τραυματίες
LIFO NEWSROOM
Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Επιστολές Αυστραλών στρατιωτών βρέθηκαν κλεισμένες σε μπουκάλι έναν αιώνα μετά

Διεθνή / Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Επιστολές Αυστραλών στρατιωτών βρέθηκαν κλεισμένες σε μπουκάλι έναν αιώνα μετά

Μέσα στο διαυγές, χοντρό γυαλί υπήρχαν ευδιάκριτες επιστολές, γραμμένες με μολύβι από τους στρατιώτες Μάλκολμ Νέβιλ (27) και Γουίλιαμ Χάρλεϊ (37), με ημερομηνία 15 Αυγούστου 1916
LIFO NEWSROOM
Η πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στην ιστορία της Βραζιλίας – 64 νεκροί, σκηνές πολέμου στις φαβέλες

Διεθνή / Η πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στην ιστορία της Βραζιλίας – 64 νεκροί, σκηνές πολέμου στις φαβέλες

Τουλάχιστον 64 άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερις αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση κατά του Comando Vermelho σε δύο φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο
LIFO NEWSROOM
Μπριζίτ Μακρόν: «Οι ψευδείς ισχυρισμοί έβλαψαν την ποιότητα ζωής της» κατέθεσε η κόρη της

Διεθνή / Μπριζίτ Μακρόν: «Οι ψευδείς ισχυρισμοί βλάπτουν την ποιότητα ζωής της» κατέθεσε η κόρη της

Η Τιφαίν Οζιέρ μίλησε στη δίκη για τον σεξιστικό εκφοβισμό εναντίον της πρώτης κυρίας της Γαλλίας - «Δεν περνά μέρα ή εβδομάδα χωρίς κάποιος να μην της μιλήσει γι’ αυτό»
LIFO NEWSROOM