Τουρκία: Κατασχέθηκε ηρωίνη σε ποσότητα ρεκόρ στα νοτιοανατολικά σύνορα

Τουρκία: Κατασχέθηκε ηρωίνη σε ποσότητα ρεκόρ στα νοτιοανατολικά σύνορα Facebook Twitter
0

Ηρωίνη σε ποσότητα ρεκόρ κατέσχεσαν οι αρχές στην Τουρκία.

Οι αρχές ασφαλείας κατέσχεσαν 850 κιλά ηρωίνης, που αξίζουν περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια, στην τελωνειακή πύλη Χαμπούρ στα νοτιοανατολικά σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που κατασχέθηκε ποτέ σε μία μόνο επιχείρηση σε συνοριακά περάσματα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου της Τουρκίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, στις 28 Μαρτίου, οι ομάδες ασφαλείας των συνόρων χαρακτήρισαν ένα φορτηγό ως «ύποπτο» κατά τη διάρκεια επιθεωρήσεων στην πύλη Χαμπούρ. Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν 850 κιλά ηρωίνης που ήταν κρυμμένα μέσα στο φορτωμένο φορτίο κατά τη διάρκεια της έρευνας στο φορτηγό. Η κατασχεθείσα ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας είναι αξίας περίπου 1,3 δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών (40,1 εκατομμύρια δολάρια), ανέφερε η δήλωση. Ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, η τουρκική κυβέρνηση εξέφρασε επίσης την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει «την καταστολή των εμπόρων δηλητηριάσεων» μέσω επιτυχημένων επιχειρήσεων στα σύνορα.

Σε άλλη δήλωση την ίδια ημέρα, το υπουργείο Εμπορίου της Τουρκίας αποκάλυψε ότι κατασχέθηκαν ναρκωτικά και λαθραία αγαθά στην Κωνσταντινούπολη, στη δυτική επαρχία της Σμύρνης, στην ανατολική επαρχία Βαν και στη βόρεια πόλη Αρτβίν τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Κατασχέθηκαν επίσης περίπου 85 κιλά ηρωίνης στο λιμάνι Pendik της Κωνσταντινούπολης, ενώ στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης κατασχέθηκαν περίπου 36 κιλά ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων κάνναβη και κοκαΐνη. Οι επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες απέτρεψαν απόπειρες λαθρεμπορίου αξίας περίπου 142 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών.


Με πληροφορίες από Hurriyet
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM