Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης σε βάρος του ιδιοκτήτη και δημοσιογράφων της εφημερίδας Sozcu

Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης σε βάρος του ιδιοκτήτη και δημοσιογράφων της εφημερίδας Sozcu Facebook Twitter
0

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν την Παρασκευή εντάλματα σύλληψης κατά του ιδιοκτήτη και άλλων υπευθύνων της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας «Sozcu» όπως μετέδωσε το κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή».

Η έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης έρχεται μέσα σ' ένα κλίμα εντατικοποίησης της καταστολής που έχει στόχο τα μέσα ενημέρωσης της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Μπουράκ Ακμπάι και άλλα τρία πρόσωπα που εργάζονται για την «Sozcu», μεταξύ των οποίων η Μεντιχά Ολγκούν που είναι υπεύθυνη για την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, κατηγορούνται ότι έχουν σχέσεις με το κίνημα του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ και του οποίου την έκδοση απαιτεί η Άγκυρα που τον κατηγορεί ότι εμπλέκεται στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SAVANNAH GUTHRIE ΑΠΑΓΩΓΗ NANCY GUTHRIE

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Ποτέ δεν είναι αργά να κάνετε το σωστό» - Το νέο μήνυμα προς τους απαγωγείς της μητέρας της

«Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που πήραν τη μαμά μας. Και απλώς ήθελα να βγω και να πω ότι ελπίζουμε ακόμη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Αμερικανίδα παρουσιάστρια
THE LIFO TEAM
Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Διεθνή / Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Σε μία από τις χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, το 13% των κρατουμένων είναι ηλικιωμένοι, πολλοί από τους οποίους διαπράττουν μικροαδικήματα για να εξασφαλίσουν στέγη και τροφή πίσω από τα κάγκελα.
THE LIFO TEAM