Tουρκία: Ένας στρατιώτης νεκρός, δεκάδες τραυματίες από επίθεση στο Ντιγιάρμπακίρ

Tουρκία: Ένας στρατιώτης νεκρός, δεκάδες τραυματίες από επίθεση στο Ντιγιάρμπακίρ Facebook Twitter
0

Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλα 23 άτομα τραυματίστηκαν από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία που κατοικείται κυρίως από Κούρδους, ανακοίνωσε σήμερα το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων.

Η επίθεση, που σημειώθηκε χθες βράδυ, είχε στόχο το αρχηγείο της στρατοχωροφυλακής του Ντίκλε, στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ο στρατός, που απέδωσε την ευθύνη στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Η νοτιοανατολική Τουρκία υπήρξε χθες το θέατρο πολλών επιθέσεων: δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου μπροστά από το αρχηγείο της αστυνομίας στο Γκαζίαντεπ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα που αποδίδεται από τις αρχές στους κούρδους αντάρτες, στην γειτονική επαρχία Μάρντιν. Ο τουρκικός Τύπος χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα "Μαύρη Κυριακή".

Στο Ντίκλε, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και 23 άμαχοι, αστυνομικοί και στρατιωτικοί τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους τρεις στρατιώτες οι οποίοι τραυματίστηκαν σοβαρά, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ιατρική πηγή.

Λίγο μετά την επίθεση, ξέσπασε ανταλλαγή πυρών όταν η αστυνομία επιχείρησε να σταματήσει ένα ύποπτο όχημα, οι επιβάτες του οποίου κατάφεραν να διαφύγουν. Ένας δικαστής και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Πλάνα που μετέδωσε το Dogan δείχνουν την πρόσοψη του κτιρίου που χτυπήθηκε από την έκρηξη καλυμμένη με μουσαμά πάνω στον οποίο τοποθετήθηκε η τουρκική σημαία.

Η νοτιοανατολική Τουρκία ζει σε ρυθμούς μάχης καθημερινά ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και τους αντάρτες αφότου οι εχθροπραξίες επαναλήφθηκαν, το περασμένο καλοκαίρι, μετά την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα στην Άγκυρα και το PKK για τον τερματισμό μιας σύγκρουσης που έχει προκαλέσει τον θάνατο 40.000 ανθρώπων από το 1984.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM