No.1

Tουρκία: Ένας στρατιώτης νεκρός, δεκάδες τραυματίες από επίθεση στο Ντιγιάρμπακίρ

Tουρκία: Ένας στρατιώτης νεκρός, δεκάδες τραυματίες από επίθεση στο Ντιγιάρμπακίρ Facebook Twitter
0

Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλα 23 άτομα τραυματίστηκαν από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία που κατοικείται κυρίως από Κούρδους, ανακοίνωσε σήμερα το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων.

Η επίθεση, που σημειώθηκε χθες βράδυ, είχε στόχο το αρχηγείο της στρατοχωροφυλακής του Ντίκλε, στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ο στρατός, που απέδωσε την ευθύνη στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Η νοτιοανατολική Τουρκία υπήρξε χθες το θέατρο πολλών επιθέσεων: δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου μπροστά από το αρχηγείο της αστυνομίας στο Γκαζίαντεπ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα που αποδίδεται από τις αρχές στους κούρδους αντάρτες, στην γειτονική επαρχία Μάρντιν. Ο τουρκικός Τύπος χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα "Μαύρη Κυριακή".

Στο Ντίκλε, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και 23 άμαχοι, αστυνομικοί και στρατιωτικοί τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους τρεις στρατιώτες οι οποίοι τραυματίστηκαν σοβαρά, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ιατρική πηγή.

Λίγο μετά την επίθεση, ξέσπασε ανταλλαγή πυρών όταν η αστυνομία επιχείρησε να σταματήσει ένα ύποπτο όχημα, οι επιβάτες του οποίου κατάφεραν να διαφύγουν. Ένας δικαστής και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Πλάνα που μετέδωσε το Dogan δείχνουν την πρόσοψη του κτιρίου που χτυπήθηκε από την έκρηξη καλυμμένη με μουσαμά πάνω στον οποίο τοποθετήθηκε η τουρκική σημαία.

Η νοτιοανατολική Τουρκία ζει σε ρυθμούς μάχης καθημερινά ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και τους αντάρτες αφότου οι εχθροπραξίες επαναλήφθηκαν, το περασμένο καλοκαίρι, μετά την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα στην Άγκυρα και το PKK για τον τερματισμό μιας σύγκρουσης που έχει προκαλέσει τον θάνατο 40.000 ανθρώπων από το 1984.

 

0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM