Τουρκία: Βρέθηκε ζωντανή κατσίκα στα ερείπια 47 μέρες μετά τον σεισμό

Σεισμός Τουρκία: Βρέθηκε ζωντανή κατσίκα στα ερείπια 47 μέρες μετά Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Μπορεί να έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία ωστόσο βρέθηκε και διασώθηκε μετά από 47 ημέρες μια κατσίκα. 

Στην περιοχή του Καχραμάνμαρας, όπου ήταν και το επίκεντρο του σεισμού, οι ντόπιοι εντόπισαν και διέσωσαν από τα συντρίμμια ενός τριώροφου κτιρίου ακριβώς 47 ημέρες μετά το χτύπημα του σεισμού, μια κατσίκα.

Το ζώο παρά την ταλαιπωρία και την ασιτία φαινόταν σε σχετικά καλή κατάσταση. 

Στο μεταξύ ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν μιλώντας χθες για τα επακόλουθα των σεισμών είπε πως «Στόχος μας είναι να σηκώσουμε τη ζώνη του σεισμού στα πόδια της κατασκευάζοντας χιλιάδες σπίτια με υποδομές, κοινωνικές και εμπορικές μονάδες και συνολικά 650 χιλιάδες σπίτια σε 1 χρόνο». 

Τόνισε ότι οι τουρκικές αρχές ολοκλήρωσαν τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης τον τελευταίο 1,5 μήνα μετά τον σεισμό, κανόνισαν τη διανομή της βοήθειας έκτακτης ανάγκης και απομάκρυναν γρήγορα τα συντρίμμια. Επίσης ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι συνέχισαν να δημιουργούν προσωρινά καταφύγια, άρχισαν την κατασκευή μόνιμων κατοικιών και γενικά διεμήνυσε πως οι πληγές θεραπεύονται γρήγορα.

Επισημαίνοντας ότι δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί μια τόσο ταχεία ανάκαμψη μετά από μια τόσο μεγάλη καταστροφή που έπληξε άμεσα 14 εκατομμύρια ανθρώπους σε 11 επαρχίες της χώρας, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι το κράτος έχει διαθέσει όλες του τις δυνάμεις, τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό στην σεισμική ζώνη.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Υπάρχουν απόγονοι του Τζέφρι Έπσταϊν; - «Πέθανε αλλά το γενετικό του υλικό μπορεί να επέζησε»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε καταθέσει το σπέρμα του σε τράπεζα σπέρματος αρκετά χρόνια πριν τον θάνατό του - Ποιοι ήταν οι όροι του συμβολαίου που είχε υπογράψει
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στην ΕΕ και σε άλλες 54 οικονομίες

Η εξέλιξη σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουάσιγκτον για τη διατήρηση των δασμών στο 15% για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΖΑΡΕΝΤ ΚΟΥΣΝΕΡ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Αλβανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το τουριστικό θέρετρο του Τζάρεντ Κούσνερ - Τι δηλώνει ο Ράμα

Οι αλβανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το σχέδιο κατασκευής του πολυτελούς θερέτρου του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, στο ακατοίκητο νησί Sazan και σε προστατευόμενη παράκτια περιοχή, εν μέσω διαμαρτυριών των πολιτών
THE LIFO TEAM