Τουρκία: Βρέθηκε ζωντανή κατσίκα στα ερείπια 47 μέρες μετά τον σεισμό

Σεισμός Τουρκία: Βρέθηκε ζωντανή κατσίκα στα ερείπια 47 μέρες μετά Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Μπορεί να έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία ωστόσο βρέθηκε και διασώθηκε μετά από 47 ημέρες μια κατσίκα. 

Στην περιοχή του Καχραμάνμαρας, όπου ήταν και το επίκεντρο του σεισμού, οι ντόπιοι εντόπισαν και διέσωσαν από τα συντρίμμια ενός τριώροφου κτιρίου ακριβώς 47 ημέρες μετά το χτύπημα του σεισμού, μια κατσίκα.

Το ζώο παρά την ταλαιπωρία και την ασιτία φαινόταν σε σχετικά καλή κατάσταση. 

Στο μεταξύ ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν μιλώντας χθες για τα επακόλουθα των σεισμών είπε πως «Στόχος μας είναι να σηκώσουμε τη ζώνη του σεισμού στα πόδια της κατασκευάζοντας χιλιάδες σπίτια με υποδομές, κοινωνικές και εμπορικές μονάδες και συνολικά 650 χιλιάδες σπίτια σε 1 χρόνο». 

Τόνισε ότι οι τουρκικές αρχές ολοκλήρωσαν τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης τον τελευταίο 1,5 μήνα μετά τον σεισμό, κανόνισαν τη διανομή της βοήθειας έκτακτης ανάγκης και απομάκρυναν γρήγορα τα συντρίμμια. Επίσης ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι συνέχισαν να δημιουργούν προσωρινά καταφύγια, άρχισαν την κατασκευή μόνιμων κατοικιών και γενικά διεμήνυσε πως οι πληγές θεραπεύονται γρήγορα.

Επισημαίνοντας ότι δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί μια τόσο ταχεία ανάκαμψη μετά από μια τόσο μεγάλη καταστροφή που έπληξε άμεσα 14 εκατομμύρια ανθρώπους σε 11 επαρχίες της χώρας, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι το κράτος έχει διαθέσει όλες του τις δυνάμεις, τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό στην σεισμική ζώνη.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Τα κράτη του Κόλπου προειδοποιούν για την αυξανόμενη απειλή από φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές και δίκτυα έμμεσων συμμάχων

Σε κοινή δήλωση αυτή την εβδομάδα, το Κατάρ, το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, η Σαουδική Αραβία και η Ιορδανία καταδίκασαν τις ιρανικές επιθέσεις στο έδαφός τους
THE LIFO TEAM
ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ SOCIAL MEDIA

Διεθνή / Η Αυστρία σχεδιάζει απαγόρευση των social media για παιδιά κάτω των 14 ετών

Ο αντικαγκελάριος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί αδρανής τις επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα παιδιά, κάνοντας λόγο για εθισμό και προβλήματα υγείας
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΘΥΜΑΤΑ ΜΗΝΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΑΜΠ GOOGLE

Διεθνή / Θύματα του Έπσταϊν μηνύουν την κυβέρνηση Τραμπ και την Google για τη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων

Οι επιζώντες υποστηρίζουν ότι η αποκάλυψη των προσωπικών τους στοιχείων αποτελεί παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής
THE LIFO TEAM