Τουρκία: Ακύρωσε Navtex της στρατιωτικής άσκησης για την 28η Οκτωβρίου

Τουρκία: Ακύρωσε Navtex της στρατιωτικής άσκησης για την 28η Οκτωβρίου Facebook Twitter
0

Η Τουρκία ακύρωσε τη Navtex της στρατιωτικής άσκησης για την 28η Οκτωβρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

«Η Τουρκία ακυρώνει τη Navtex που είχε εκδώσει για σχεδιαζόμενες στρατιωτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο, ως χειρονομία καλής θέλησης, δήλωσαν πηγές ασφαλείας», τις οποίες επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.


Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Δευτέρας η Τουρκία προχώρησε στην ακύρωση των στρατιωτικών ασκήσεων στην καρδιά του Αιγαίου, στις 26, 27 και 28 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια η Άγκυρα εξέδωσε νέα Navtex μόνο για αύριο, 27 Οκτωβρίου, στην ίδια περιοχή.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με ρεπορτάζ της Hurriyet, Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν, μέσω διαμεσολάβησης του ΝΑΤΟ, να προχωρήσουν σε αμοιβαία ακύρωση των Navtex που είχαν εκδώσει (η Τουρκία για τις 28 Οκτωβρίου και η Ελλάδα για τις 29), σε μια κίνηση καλής θέλησης, που θα τους επιτρέψει να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων.

Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα, ΣΚΑΪ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή ενώ κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Εξετάζεται και η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων ικανών να αναχαιτίζουν βαλλιστικούς πυραύλους στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία ανακοίνωσε τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Τουρκία ανακοίνωσε τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Η Τουρκία με την κόκκινη γραμμή στον χάρτη τέμνει το Αιγαίο στη μέση διεκδικώντας αντίστοιχη υφαλοκρηπίδα, ενώ αγνοεί το Δίκαιο της Θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών.
LIFO NEWSROOM
Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Διεθνή / Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Η συμφωνία AUKUS για μεταφορά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από ΗΠΑ προς Αυστραλία επανεξετάζεται από το Πεντάγωνο, με πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις να φουντώνουν
LIFO NEWSROOM