Τουλάχιστον 3 νεκροί από τον τυφώνα στις Φιλιππίνες

Τουλάχιστον 3 νεκροί από τον τυφώνα στις Φιλιππίνες Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 687.000 έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους σε παράκτιες ζώνες και σε περιοχές που απειλούνται με πλημμύρες σε 22 επαρχίες των Φιλιππίνων, εξαιτίας του τυφώνα Χαϊγιάν που πλήττει το αρχιπέλαγος.

'Ανεμοι που πνέουν με ταχύτητα 235 χιλιομέτρων την ώρα σαρώνουν από νωρίς το πρωί τις ακτές της χώρας. Ο σούπερ τυφώνας Χαϊγιάν, της κατηγορίας 5, είναι ο ισχυρότερος τυφώνας στον κόσμο εφέτος. Όλες οι κυβερνητικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται σε επιφυλακή για να παράσχουν βοήθεια όπου χρειαστεί.

Σχολεία, επιχειρήσεις και κυβερνητικά γραφεία έκλεισαν στις πληγείσες περιοχές, ενώ οι αεροπορικές και θαλάσσιες συγκοινωνίες διεκόπησαν παγιδεύοντας περίπου 3.000 επιβάτες. Τουλάχιστον 12 αεροδρόμια είναι κλειστά, ενώ τη νύχτα σταμάτησε η λειτουργία πολλών εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση στις επαρχίες της ανατολικής και κεντρικής χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM