Ένα 11χρονο κορίτσι πέθανε μετά από αναμονή 9 μηνών στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς.

 

Η Aimee Brady νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παίδων του Μπέλφαστ από τον Ιανουάριο, περιμένοντας να βρεθεί μόσχευμα. Τον Αύγουστο είχε απευθύνει δημόσια έκκληση σε μια προσπάθεια να ανοίξει η συζήτηση γύρω από την δωρεά οργάνων.

 

Ωστόσο η ευχή της δεν εκπληρώθηκε ποτέ. Η 11χρονη πέθανε την Τετάρτη, έχοντας δίπλα της την οικογένειά της.

 

Η έκκλησή της μέσα από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας πρόλαβε όμως να αγγίξει τις καρδιές πολλών ανθρώπων. Όταν η Aimee μοιράστηκε τον περασμένο Αύγουστο την ιστορία της, άρχισε να λαμβάνει σωρηδόν κάρτες από την Αγγλία και την Σκωτία, με την περίπτωσή της να γίνεται θέμα συζήτησης στα social media.

 

Τον Αύγουστο έκανε δημόσια έκκληση για μεταμόσχευση καρδιάς αλλά δεν πρόλαβε - Η 11χρονη που συγκίνησε τη Βρετανία

 

Δημοσιογράφος του BBC είχε επισκεφτεί την 11χρονη στο νοσοκομείο. Μαζί διάβασαν βιβλία και η Aimee τής άνοιξε την καρδιά της. «Μου λείπει ο αδερφός μου και τα φαγητά της μαμάς μου», είχε πει η Aimee, προσθέτοντας πως βαρέθηκε στο νοσοκομείο και πως ήθελε να επιστρέψει σπίτι της.

 

Σε όλη την συζήτηση, ακούγονταν από το βάθος, μηχανήματα που χτυπούσαν. «Αυτό σημαίνει πως η καρδιά μου δουλεύει καλά», είχε εξηγήσει η ίδια.

 

Τον Αύγουστο έκανε δημόσια έκκληση για μεταμόσχευση καρδιάς αλλά δεν πρόλαβε - Η 11χρονη που συγκίνησε τη Βρετανία

 

Η Aimee είχε πλήρη επίγνωση πως κάποιος άλλος θα έπρεπε να πεθάνει προκειμένου να ζήσει εκείνη. 

 

Οι γονείς της, Βάλερι και Στίβεν, είπαν πως η κόρη τους θα ήθελε να συνεχίσει η καμπάνια που η ίδια ξεκίνησε, κάτι που θα κάνουν στην μνήμη της, με την βοήθεια του αδερφού της, Τέιλορ.

 

Με πληροφορίες από BBC