Τόκιο 2020: Ασκήσεις ετοιμότητας για τους ξένους - Υπό το φόβο σεισμού ή τσουνάμι

Τόκιο 2020: Ασκήσεις ετοιμότητας για τους ξένους - Υπό το φόβο σεισμού ή τσουνάμι Facebook Twitter
Οι Ιάπωνες είναι γνωστοί για την οργάνωσή τους. Ωστόσο, υπάρχουν κι αυτά που δεν μπορούν να προβλέψουν, εν όψει Ολυμπιακών, όπως οι σεισμοί και τα τσουνάμι. Γι'αυτό και προετοιμάζονται αναλόγως με ειδικές ασκήσεις ετοιμότητας. - Reuters
0

Με λιγότερο από έξι μήνες να απομένουν για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, οι διοργανωτές κάνουν τις τελευταίες προετοιμασίες, ακόμη και για όσα δεν μπορούν να προβλέψουν, όπως οι θεομηνίες - μεγάλοι σεισμοί και τσουνάμι.

Με χιλιάδες ξένους να αναμένονται στην ιαπωνική πρωτεύουσα για τη σπουδαιότερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, οι Ιάπωνες έχουν πλήρη επίγνωση της ανάγκης να παράσχουν σαφείς και λεπτομερείς οδηγίες στα αγγλικά, ενημερώνοντας για το τι πρέπει να γίνει στην περίπτωση σεισμού ή τσουνάμι.

Σήμερα, Τρίτη, πάνω από 200 από τους περίπου 570.000 ξένους κατοίκους του Τόκιο συγκεντρώθηκαν στο Musashino Forest Sports Plaza που θα φιλοξενήσει αθλήματα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών, προκειμένου να συμμετάσχουν σε ασκήσεις ετοιμότητας.

Οι συμμετέχοντες έκαναν τεστ με προσομοιωτές σεισμών, διδάχτηκαν πώς να χρησιμοποιούν πυροσβεστήρες, να περπατούν σε δωμάτια γεμάτα καπνό, να καλούν την αστυνομία σε περίπτωση επείγοντος.

Τόκιο 2020: Ασκήσεις ετοιμότητας για τους ξένους - Υπό το φόβο σεισμού ή τσουνάμι Facebook Twitter
Reuters

Τόκιο 2020: Ασκήσεις ετοιμότητας για τους ξένους - Υπό το φόβο σεισμού ή τσουνάμι Facebook Twitter
Reuters

Τόκιο 2020: Ασκήσεις ετοιμότητας για τους ξένους - Υπό το φόβο σεισμού ή τσουνάμι Facebook Twitter
Reuters

Η Ιαπωνία είναι μια από τις πιο ευάλωτες χώρες στον κόσμο σε τυφώνες και σεισμούς - που, ωστόσο, σπανίως προκαλούν ζημιές ή θανάτους.

Ωστόσο, οι ειδικοί θεωρούν πως υπάρχει 70% πιθανότητα ενός μεγάλου σεισμού στην ιαπωνική πρωτεύουσα τα επόμενα τριάντα χρόνια. Γι'αυτό και οι αρμόδιοι κάνουν ό,τι μπορούν ώστε οι επισκέπτες τού Τόκιο να διαθέτουν όλα τα εφόδια που θα τους κάνουν να νιώθουν ασφαλείς.

«Το να οργανώνει τέτοια άσκηση η ιαπωνική κυβέρνηση, πραγματικα βοηθά πολύ τους ξένους όπως εμένα, καθώς τα παιδιά στην Ιαπωνία τα έχουν διδαχθεί ήδη όλα αυτά στο σχολείο, ενώ εμείς δεν έχουμε ιδέα» εξηγεί η η Hoa Nguyen από το Βιετνάμ που ζει εδώ και πάνω από ενα χρόνο στο Τόκιο για σπουδές.

Πάνω από 30 διερμηνείς, που μιλούσαν έξι διαφορετικές γλώσσες, κατηύθυναν τους συμμετέχοντες από τουλάχιστον 44 χώρες.

«Πιστεύω πως είναι μία εκπληκτική η προσπάθεια. Επαναλαμβάνουν, προετοιμασία, προετοιμασία, προετοιμασία γιατί έτσι γίνεται εύκολη η καθημερινότητα χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς» σημειώνει ο πρέσβης της Νικαράγουα στην Ιαπωνία.

Ήδη, οι διοργανωτές του Τόκιο 2020 έχουν πραγματοποιήσει κι άλλες ασκήσεις ετοιμότητας, για την αντιμετώπιση τυχόν θεομηνίας, στο ευρύτερο πλαίσιο προετοιμασίας εν όψει των Ολυμπιακών. Άλλωστε, όπως λένε, ο πανίσχυρος τυφώνας που χτύπησε τη χώρα τους μόλις πριν από μερικούς μήνες, κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ρἀγκμπι, προκάλεσε τη ματαίωση αγώνων και ήταν για εκείνους άλλο ένα μάθημα διαχείρισης.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ