Την ελπίδα ότι ο Τραμπ θα ενισχύσει τη διεθνή συνεργασία εξέφρασε ο Μπαν Κι Μουν

Την ελπίδα ότι ο Τραμπ θα ενισχύσει τη διεθνή συνεργασία εξέφρασε ο Μπαν Κι Μουν Facebook Twitter
EPA/LAURENT GILLIERON
0

Την ελπίδα ότι η αμερικανική κυβέρνηση υπό τον Ντόναλντ Τραμπ θα «ενισχύσει τους δεσμούς της διεθνούς συνεργασίας», εξέφρασε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, ενώ χαρακτήρισε την Χίλαρι Κλίντον «ένα ισχυρό σύμβολο της χειραφέτησης των γυναικών».

«Την επομένη μιας σκληρής και πολύ συχνά διχαστικής εκστρατείας, αξίζει να επαναλάβουμε και να επιβεβαιώσουμε ότι η ενότητα στη διαφορετικότητα των ΗΠΑ είναι ένα από τα πιο δυνατά σημεία της χώρας. Ενθαρρύνω όλους τους Αμερικανούς να παραμείνουν αληθινοί σε αυτό το πνεύμα», δήλωσε ο Μπαν Κι Μουν, μετά την εκλογική νίκη του νέου προέδρου των ΗΠΑ.


«Οι πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο παρακολουθούν τις ΗΠΑ προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την απίστευτη δύναμή τους ώστε να βοηθήσουν την ανθρωπότητα να ξανασταθεί στα πόδια της και να εργαστούν για το κοινό καλό» είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.


Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ σημείωσε ακόμα ότι βασίζεται στον Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να συμβάλλει στην μάχη για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και να προωθήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Ο ΟΗΕ βασίζεται στη νέα διοίκηση για να ενισχύσει την διεθνή συνεργασία τη στιγμή που εμείς εργαζόμαστε όλοι μαζί για να στηρίξουμε τις κοινές αξίες, να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή (και) να προωθήσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα», επισήμανε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ