Την ασφάλεια των τροφίμων απειλεί το Brexit χωρίς συμφωνία

Την ασφάλεια των τροφίμων απειλεί το Brexit χωρίς συμφωνία Facebook Twitter
EPA
0

Τριγμούς στο λιανεμπόριο εκτιμάται πως θα προκαλέσει ένα Brexit χωρίς συμφωνία με την ασφάλεια των τροφίμων να απειλείται.

Η ασφάλεια τροφίμων στη Βρετανία μπορεί να απειληθεί στην περίπτωση που η χώρα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία και υποστεί απότομο πλήγμα στο εμπόριό της με την Ένωση, όπως ανακοίνωσε οργάνωση του κλάδου λιανικών πωλήσεων, σύμφωνα με το BBC.

Εκπρόσωπος της Βρετανικής Κοινοπραξίας Λιανεμπορίου (BRC) αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του BBC, αλλά δήλωσε ότι η οργάνωση έχει ήδη προειδοποιήσει για τους κινδύνους ενός Brexit χωρίς συμφωνία, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας αύξησης των τιμών στα τρόφιμα.

Επικεφαλής επιχειρήσεων έχουν ήδη σημάνει συναγερμό για την πιθανότητα να προκληθεί χάος στα λιμάνια στην περίπτωση που η Βρετανία δεν καταλήξει σε συμφωνία για τους όρους αποχώρησης από την ΕΕ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 29 Μαρτίου.

Το BBC ανέφερε ότι το BRC απηύθυνε την τελευταία του προειδοποίηση σε επιστολή του προς τους βουλευτές, η οποία υπογράφεται από ομίλους σούπερ μάρκετ όπως οι Tesco, Sainsbury's, Morrisons, Co-operative Group, Marks & Spencer και Lidl.

Σύμφωνα με το BBC, στην επιστολή επισημαίνονται οι φόβοι των εταιριών λιανικής πώλησης τροφίμων για προβλήματα στην τροφοδοσία στα τέλη Μαρτίου, σημειώνοντας ότι το 90% των μαρουλιών και το 80% της ποσότητας της ντομάτας εισάγονται από την ΕΕ αυτή την περίοδο του χρόνου.

Το BRC έχει ήδη προειδοποιήσει ότι ότι ένα Brexit στο «χείλος του γκρεμού» θα παρεμπόδιζε την τροφοδοσία των τροφίμων, θα οδηγούσε σε αύξηση των τιμών και θα οδηγούσε εκτός αγοράς κάποιες εταιρίες λιανικής.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM