Τιμή ρεκόρ για το τελευταίο αμιγώς βενζινοκίνητο αυτοκίνητο της Bugatti- 10,7 εκατ.$

Η Bugatti πούλησε το τελευταίο της βενζινοκίνητο αυτοκίνητο για 10,7 εκατομμύρια δολάρια Facebook Twitter
0

Η Bugatti πούλησε το τελευταίο αμιγώς βενζινοκίνητο σούπερ-αυτοκίνητό της σε δημοπρασία στο Παρίσι την Τετάρτη για περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ σε δημοπρασία για νέο αυτοκίνητο.

Αν και αρχικά λογιζόταν ως ένα ειδικό μοντέλο που δεν προοριζόταν ποτέ να πουληθεί, το μοναδικό στο είδος του Bugatti Chiron Profilée πωλήθηκε τελικά σε δημοπρασία συλλεκτικών αυτοκινήτων RM Paris για προσφορά 9,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Με τις προσφορές που καταβλήθηκαν στον οίκο δημοπρασιών, η τελική τιμή πώλησης ήταν περίπου 10,7 εκατομμύρια δολάρια.

Η τιμή ήταν πολύ πάνω από τα 4,5 έως 6 εκατομμύρια δολάρια που η RM Sotheby's το είχε κοστολολήσει.

Η οκταψήφια τιμή επισκιάζει τις προηγούμενες πωλήσεις νέων αυτοκινήτων σε δημοπρασία, σύμφωνα με τη Hagerty, μια εταιρεία που παρακολουθεί την αγορά συλλεκτικών αυτοκινήτων. 

Το προηγούμενο ρεκόρ για νέο αυτοκίνητο που πουλήθηκε σε δημοπρασία ήταν το 2017 μια Ferrari LaFerrari Aperta, ένα ανοιχτό υβριδικό αυτοκίνητο που πωλήθηκε για 8,3 εκατομμύρια ευρώ, περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια με τις σημερινές συναλλαγματικές ισοτιμίες. Τα έσοδα από αυτή την πώληση πήγαν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η προσφορά για αυτό το αστραφτερό μπλε αυτοκίνητο πήγε τόσο υψηλά επειδή είναι μοναδικό και, σε περιπτώσεις όπως αυτή, οι συλλέκτες «προσφέρουν γνωρίζοντας ότι δεν θα έχουν δεύτερη ευκαιρία», δήλωσε ο John Wiley, διευθυντής αποτίμησης και ανάλυσης στο Hagerty.

Πιάνει τα 100 χιλιόμετρα σε μόλις 2,3 δευτερόλεπτα, για αυτό το Profilée είναι το μοντέλο Chiron με την ταχύτερη επιτάχυνση, σύμφωνα με την Bugatti. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM
Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM