Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν για το Αφγανιστάν

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν για το Αφγανιστάν Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σήμερα το απόγευμα στις 19:30, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει πως η Τουρκία συνεχίζει να είναι έτοιμη να αναλάβει την προστασία του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν και πως η Άγκυρα συζητά με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. «Είμαστε ευτυχείς για τις μετριοπαθείς δηλώσεις που έκαναν οι Ταλιμπάν» είχε πει, χαρακτηριστικά.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να μιλήσουν και για τις πιθανές προσφυγκές ροές που προβλέπονται μετά την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν και την άνοδο τους στην εξουσία. Ήδη 18.000 άνθρωποι έχουν άλλωστε εγκαταλείψει το Αφγανιστάν. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαφανισμένα σώματα, μαζικές ταφές και 30.000 νεκροί: Ποια είναι η αλήθεια για τον αριθμό των θυμάτων στο Ιράν;

Διεθνή / Εξαφανισμένα σώματα, μαζικές ταφές και 30.000 νεκροί: Ποια είναι η αλήθεια για τον αριθμό των θυμάτων στο Ιράν;

Καταθέσεις γιατρών και εργαζομένων σε νεκροτομεία και νεκροταφεία φέρνουν στο φως μια μαζική κρατική επιχείρηση συγκάλυψης των συστηματικών δολοφονιών διαδηλωτών
THE LIFO TEAM
Το Άμστερνταμ τοποθετεί ειδικές σκάλες για να σκαρφαλώνουν οι γάτες που πέφτουν στα κανάλια του

Διεθνή / Το Άμστερνταμ τοποθετεί ειδικές σκάλες για να σκαρφαλώνουν οι γάτες που πέφτουν στα κανάλια

Τα ίδια κανάλια αποδεικνύονται επικίνδυνα και για τους ανθρώπους. Τα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 14 άτομα τον χρόνο πνίγονται ακουσίως στα νερά της ολλανδικής πρωτεύουσας.
THE LIFO TEAM