No.1

Τη μη έκδοσή του στις ΗΠΑ ζητά Τζούλιαν Ασάνζ

Τη μη έκδοσή του στις ΗΠΑ ζητά Τζούλιαν Ασάνζ Facebook Twitter
EPA
0

Ότι δεν επιθυμεί να εκδοθεί στις ΗΠΑ δήλωσε την Πέμπτη ο ιδρυτής των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ σε δικαστήριο στο Λονδίνο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ζητήσει την έκδοση του Ασάνζ, ο οποίος απομακρύνθηκε με τη βία από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο στις 11 Απριλίου, και έχουν απαγγείλει σε βάρος του κατηγορίες για συνωμοσία με σκοπό την παρέμβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή κινδυνεύοντας να καταδικαστεί σε φυλάκιση που μπορεί να φτάσει έως τα πέντε έτη.

Απαντώντας σε μια ερώτηση στο δικαστήριο του Γουέστμινστερ αν συμφωνεί να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ασάνζ, οποίος εμφανίστηκε μέσω βιντεοσύνδεσης από μια βρετανική φυλακή, είπε πως δεν επιθυμεί να παραδοθεί προκειμένου να εκδοθεί.

«Δεν επιθυμώ να παραδοθώ για την έκδοσή μου λόγω της δημοσιογραφικής δουλειάς που έκανα, η οποία κέρδισε πολλά βραβεία και προστάτευσε πολλούς ανθρώπους», δήλωσε.

Η υπόθεση διακόπηκε έως τις 30 Μαΐου. Η πλήρης διαδικασία έκδοσης θα διαρκέσει μερικούς μήνες, έγινε γνωστό στο δικαστήριο.   

Ο Ασάνζ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 50 εβδομάδων από βρετανικό δικαστήριο χθες Τετάρτη επειδή παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισής του όταν κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο όπου παρέμεινε για επτά χρόνια μέχρι που η αστυνομία τον έβγαλε από εκεί τον περασμένο μήνα.

 Ο Ασάνζ αναζήτησε καταφύγιο στην πρεσβεία τον Ιούνιο του 2012 προκειμένου να αποφύγει μια εντολή έκδοσης στη Σουηδία όπου αντιμετώπιζε κατηγορία για βιασμό, την οποία αρνείται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters /

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM