«Τι κάνουμε;»: Το ξέσπασμα γερουσιαστή μετά το πολύνεκρο μακελειό στο Τέξας

«Τι κάνουμε;»: Το ξέσπασμα γερουσιαστή μετά το πολύνεκρο μακελειό στο Τέξας Facebook Twitter
Ο Κρις Μέρφι - Φωτ.: Getty Images.
0

Ξέσπασε Αμερικανός γερουσιαστής στο Κογκρέσο για την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος της ένοπλης βίας στη χώρα μετά το πολύνεκρο μακελειό σε σχολείο του Τέξας.

Ο λόγος για τον γερουσιαστή με τους Δημοκρατικούς, Κρις Μέρφι ο οποίος εκπροσωπεί την κοινότητα του Κονέκτικατ, περιοχή όπου σκοτώθηκαν 26 παιδιά και εκπαιδευτικοί σε δημοτικό σχολείο πριν από μερικά χρόνια σε παρόμοια επίθεση. 

«Τι κάνουμε;» αναρωτήθηκε ο Μέρφι προτρέποντας του συναδέλφους του να βρεθεί άμεσα ένας συμβιβασμός για το θέμα. 

«Είμαι εδώ για να σας παρακαλέσω, κυριολεκτικά να πέσω στα πόδια σας. Βρείτε μια κατεύθυνση προς τα εμπρός. Συνεργαστείτε μαζί μας για να βρούμε έναν τρόπο να ψηφίσουμε νόμους που καθιστούν λιγότερο πιθανή [μια νέα επίθεση]», είπε.

«Απλώς δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαστε ανίσχυροι», είπε ο Μέρφι στους δημοσιογράφους αργότερα. «Δεν είμαστε», τόνισε. 

Ο Μέρφι ανέφερε επίσης ότι εργάζεται ήδη με συναδέλφους του για το θέμα και μάλιστα προσέγγισε τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Τζον Κόρνιν από το Τέξας για να δει εάν θα μπορούσαν να οργανώσουν μια διακομματική υποστήριξη στη θέσπιση νομοθεσίας για την ένοπλη βία. 

Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ