Tι γράφει ο τουρκικός Τύπος για τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν

Tι γράφει ο τουρκικός Τύπος για τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti
0

 

«Τσίπρας: Όσοι αναμειγνύονται σε πραξικοπήματα δεν έχουν θέση στην Ελλάδα». Αυτός είναι ο κοινός τίτλος στα ρεπορτάζ των τουρκικών εφημερίδων σχετικά με τη χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη.

 

Η φιλοκυβερνητική «Σαμπάχ» γράφει ότι «κατά τη συνάντηση η οποία χαρακτηρίζεται ειλικρινής και θετική από κυβερνητικές πηγές, συμφωνήθηκε ώστε τα εκκρεμή ζητήματα να λυθούν μέσω διαλόγου και συμφωνιών» και ότι κατά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου στην Τουρκία για να πει «ήταν δύσκολη εμπειρία για την Τουρκία. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός είναι πάντα δίπλα στις κυβερνήσεις που αναλαμβάνουν την εξουσία με εκλογές».

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Σαμπάχ», κατά τη συνάντηση ο Ερντογάν αναφέρθηκε στους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς οι οποίοι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος διέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, για να επισημάνει ο Αλέξης Τσίπρας ότι «δεν έχουν θέση στην Ελλάδα όσοι αναμειγνύονται σε πραξικοπήματα».

 

Η εφημερίδα τονίζει ότι ο πρωθυπουργός έθεσε επίσης θέμα αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο. Τέλος η «Σαμπάχ» γράφει ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν θέματα οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας και τη σιδηροδρομική σύνδεση Κωνσταντινούπολης - Θεσσαλονίκης, όπως και τη θαλάσσια σύνδεση Σμύρνης- Θεσσαλονίκης.

 

Σχεδόν ολόιδια είναι τα σχετικά ρεπορτάζ σε άλλες εφημερίδες, όπως οι φιλοκυβερνητικές «Βατάν» και «Σταρ» και στη «Τζουμχουριέτ», όπου και ο τίτλος είναι ίδιος, καθώς τα δημοσιεύματα στηρίζονται στα σχετικά τηλεγραφήματα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων «Ανατολή».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM