«Θυμίζει τηλεπαιχνίδι»: Ο CEO της JPMorgan τάσσεται κατά της τηλεργασίας

«Θυμίζει τηλεπαιχνίδι»: Ο CEO της JPMorgan τάσσεται κατά της τηλεργασίας Facebook Twitter
Φωτ.: UNSPLASH
0

O CEΟ της JPMorganJamie Dimon, τάχθηκε κατά της τηλεργασίας και της επικοινωνίας μέσω Zoom συγκρίνοντας τα με τηλεπαιχνίδι.

Ο Dimon σημείωσε πως η εργασία εξ αποστάσεως δημιουργεί ένα περιβάλλον που είναι λιγότερο ειλικρινές και πιο επιρρεπές στην αναβλητικότητα. «Πολλοί άνθρωποι στο σπίτι στέλνουν μηνύματα ο ένας στον άλλον, μερικές φορές λέγοντας τι κόπανος είναι αυτός ο άνθρωπος» δήλωσε ο Dimon. 

Οι δηλώσεις του αυτές έρχονται την ώρα που διενεργούνται έντονες συζητήσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων για την επιστροφή τους στο γραφείο, μετά τη λήψη των περιορισμών για τον κορωνοϊό

Στο παρελθόν, ο Dimon είχε δηλώσει ότι η εργασία από το σπίτι δεν είναι κατάλληλη για τους υπαλλήλους της JPMorgan. Πέρυσι, υποστήριξε ότι «δεν λειτουργεί για τους ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν, δεν λειτουργεί για την κουλτούρα, δεν λειτουργεί για τη δημιουργία ιδεών». 

Προ ημερών είχε φέρει άλλο ένα επιχείρημα στο «πόλεμο» που έχει εξαπολύσει κατά της τηλεργασίας, ότι βλάπτει την προσπάθεια των ΗΠΑ για ποικιλομορφία. Αποκάλεσε το γραφείο «δωμάτιο του ουράνιου τόξου» και δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι που έμεναν στο σπίτι στερούνταν «ευκαιρίες να γνωρίσουν άλλους ανθρώπους».

Σε επιστολή προς τους μετόχους που δημοσιεύθηκε νωρίτερα φέτος, η τράπεζα ανέφερε ότι αναμένει ότι οι μισοί υπάλληλοί της θα επιστρέψουν στο γραφείο με πλήρη απασχόληση, ενώ ένα επιπλέον 40% θα εργάζεται σε ένα υβριδικό σύστημα.

Με πληροφορίες από Fortune

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ