Τhomas Cook: Πτώχευσε και γερμανική θυγατρική

Τhomas Cook: Πτώχευσε και γερμανική θυγατρική Facebook Twitter
0

Η Thomas Cook GmbH, θυγατρική εταιρεία της Thomas Cook στη Γερμανία, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, ανακοίνωσαν εκπρόσωποι της εταιρείας. 

Η θυγατρική ανακοίνωσε πως «ήταν υποχρεωμένη» να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση προκειμένου να απεμπλακεί από οικονομικές επιπλοκές και υποχρεώσεις» μετά την αίτηση πτώχευσης από τη μητρική βρετανική εταιρεία. 

Μια άλλη γερμανική θυγατρική της Thomas Cook,η Condor έχει ανακοινώσει πως της δόθηκε κυβερνητικό δάνειο ύψους 380 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Η Τhomas Cook GmbH επίσης αιτήθηκε «δάνειο γέφυρα». Όμως όπως είπε η επικεφαλής της εταιρείας Στέφανι Μπερκ έκανε γνωστό πως οι συζητήσεις με τη γερμανική κυβέρνηση δεν μπόρεσαν να δώσουν κάποια λύση έστω και μικρής διάρκειας. 

Με πληροφορίες από Deutsche Welle 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM