Θησαυροφυλάκιο για συλλεκτικά αντικείμενα: Παπούτσια του Κόμπι Μπράιαντ και μια σπάνια κάρτα Pikachu

Θησαυροφυλάκιο για συλλεκτικά αντικείμενα: Παπούτσια του Κόμπι Μπράιαντ και μια σπάνια κάρτα Pikachu Facebook Twitter
0

Είναι ένα συνηθισμένο καφέ κτίριο, κάπου σε ένα δρόμο στο Ντέλαγουερ. Ίσως κανείς να μην το πρόσεχε, εάν δεν υπήρχε το συρματόπλεγμα και οι ένοπλοι φρουροί. Αποτελεί όμως ένα διαφορετικό θησαυροφυλάκιο

Μέσα, δεν κρύβονται χρήματα, κοσμήματα ή πολύτιμοι λίθοι, αλλά συλλεκτικά αντικείμενα. Μία σπάνια κάρτα Pikachu, είναι ένα από αυτά. Αλλά και μια κάρτα του θρύλου του μπέιζμπολ Χόνους Γουάγκνερ, που μετρά έναν αιώνα ζωής και πρόσφατα άλλαξε χέρια έναντι 7,25 εκατομμυρίων δολαρίων σε ιδιωτική πώληση. 

Στα δύο θησαυροφυλάκια της εγκατάστασης βρίσκονται ρόπαλα του μπέιζμπολ και παπούτσια του μπάσκετ, ανάμεσά τους ένα ζευγάρι που φορούσε και είχε υπογράψει ο Κόμπι Μπράιαντ. Συλλεκτικά αντικείμενα συνολικής αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων φυλάσσονται εκεί και προστατεύονται με τη βοήθεια της τεχνολογίας. 

«Πολλοί άνθρωποι δεν κρατούν τα κοσμήματά τους στο σπίτι, αλλά σε μια θυρίδα, ίσως σε μια ασφαλή τράπεζα», δήλωσε ο Ρος Χόφμαν, διευθύνων σύμβουλος της Goldin, που διαχειρίζεται αυτή την εγκατάσταση υψίστης ασφαλείας, η οποία ειδικεύεται στα συλλεκτικά αντικείμενα. 

Το κτίριο δεν έχει ταμπέλα και η εταιρεία ζήτησε από το Associated Press που το επισκέφθηκε να μην αποκαλυφθεί κανένα στοιχείο για το πού ακριβώς βρίσκεται. Διαθέτει ανιχνευτές που θα ενεργοποιήσουν τον συναγερμό σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να σπάσει τον τοίχο με κομπρεσέρ. 

Για τη μετακίνηση από τον ένα χώρο στον άλλον, φρουροί ανοίγουν διπλές πόρτες με κάρτες. Η πρώτη πρέπει να κλείσει, για να ανοίξει η δεύτερη. Και υπάρχουν κάμερες παντού. 

Πίσω από τις βάρους 3.400 κιλών δύο πόρτες του θησαυροφυλακίου υπάρχουν σειρές από ράφια που εκτείνονται μέχρι πάνω. Σειρές επί σειρών κουτιών είναι γεμάτες με αντικείμενα συλλεκτών. Κάποια από αυτά έχουν σχετικά μικρή χρηματική αλλά μεγάλη συναισθηματική αξία για τους ιδιοκτήτες. Άλλα είναι πράγματα που αυτοί που τα κατέχουν εκτιμούν ότι ίσως κάποτε πολλαπλασιαστεί η αξία τους. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM