Ο Βραζιλιάνος υπουργός Υγείας, Marcelo Queiroga βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και μπήκε σε καραντίνα, στη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. 

 

Ο Queiroga θα παραμείνει στη Νέα Υόρκη σε καραντίνα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βραζιλίας. «Ο υπουργός είναι καλά», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής στη Νέα Υόρκη βρέθηκαν αρνητικά στον κορωνοϊό. 

 

Ο 55χρονος Queiroga δήλωσε στο CNN Brasil ότι φορούσε μάσκα διαρκώς όσο βρισκόταν στο κτίριο του ΟΗΕ. Τα προηγούμενα 24ωρα έδωσε το παρών στη συνάντηση του Ζαΐχ Μπολσονάρο με τον Μπόρις Τζόνσον και Βρετανούς υπουργούς. Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μετείχε σε συναντήσεις με τον γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και τον πρόεδρο της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα. 

 

Ο Βραζιλιάνος υπουργός Υγείας- που είναι καρδιολόγος- έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό τον Ιανουάριο, δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Είναι το δεύτερο μέλος της αποστολής της χώρας του στη Νέα Υόρκη που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Διπλωμάτης, μέλος της ομάδας που προετοίμασε την επίσκεψη του Μπολσονάρο, βρέθηκε θετικός το σαββατοκύριακο και μπήκε σε καραντίνα. 

 

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρο, που είναι διστακτικός απέναντι στα εμβόλια, αψήφησε την οδηγία του ΟΗΕ που είχε ζητήσει να είναι εμβολιασμένοι όσοι θα μετάσχουν στη Γενική Συνέλευση. Έχει υπερηφανευτεί αρκετές φορές ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.