«Θετικά διόδια»: Το φιλόδοξο πείραμα στη Γαλλία που θα πληρώνει τους οδηγούς

«Θετικά διόδια»: Το φιλόδοξο πείραμα στη Γαλλία που θα πληρώνει τους οδηγούς Facebook Twitter
0

Η Ευρωπαϊκή Μητρόπολη της Λιλ ψήφισε υπέρ της θέσπισης «θετικών διοδίων», ενός μπόνους σε όσους δεν οδηγούν μόνοι κατά τις ώρες αιχμής στους πιο επιβαρυμένους άξονες.

«Στόχος μας είναι οι σόλο οδηγοί», σχολίασε ο πρόεδρος της MEL, Νταμιάν Καστελαίν.

Όσοι αλλάξουν μέσο μεταφοράς, όσοι χρησιμοποιούν κοινόχρηστα αυτοκίνητα, ήτοι ταξιδεύουν με δύο ή περισσότερα άτομα στο αυτοκίνητο και όσοι μεταθέτουν τις μετακινήσεις τους σε λιγότερο επιβαρυμένες ώρες, για παράδειγμα επιλέγουν να κινηθούν στους αυτοκινητόδρομους A1 και Α23 τις πρωινές και απογευματινές ώρες, θα δικαιούνται το μπόνους των 2 ευρώ ανά διαδρομή.

Το «ecobonus» είναι η «πρώτη φορά» που εφαρμόζεται κάτι τέτοιο στη Γαλλία.

Το μέτρο με σκοπό την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης των οδηγών, θα βασιστεί σε ένα σύστημα ηλεκτρονικής αναγνώρισης πινακίδας και σε πρώτη φάση θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή 5.000 εθελοντών.

Ειδικότερα, στους οδηγούς που θα συμμετάσχουν εθελοντικά από την άνοιξη του 2023, θα παρακολουθούνται οι καθημερινές μετακινήσεις μέσω της ανάγνωσης των πινακίδων και στη συνέχεια, 5.000 από αυτούς θα εγγραφούν το καλοκαίρι του 2023, για ένα πρώτο εννεάμηνο πρόγραμμα.

Κάθε αποφευχθείσα διαδρομή που θα δηλώνεται στην αίτηση θα δίνει το δικαίωμα μπόνους 2 ευρώ ανά διαδρομή εντός του ορίου των 80 ευρώ το μήνα.

Η Λιλ φιλοδοξεί σε μείωση της κυκλοφορίας κατά 750 οχήματα από τα 12.000 που υπάρχουν στην Α1 το πρωί σε ώρα αιχμής, διευκρινίζει σε δελτίο Τύπου.

Το κόστος του προγράμματος σε βάθος τριετίας αναμένεται να κοστίσει 9 εκατ. ευρώ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM