Θερμό επεισόδιο μεταξύ Συρίας και Ιορδανίας

Θερμό επεισόδιο μεταξύ Συρίας και Ιορδανίας Facebook Twitter
0

Σε κλιμάκωση βρίσκεται η ένταση μεταξύ Αμμάν και Δαμασκού, ύστερα από την ανταλλαγή πυρών μεταξύ ιορδανικών και συριακών δυνάμεων, το πρωί της Παρασκευής.


Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Ιορδανίας, η ανταλλαγή πυρών ξεκίνησε στην περιοχή Ταλ αλ Σιαχάμπ, στα σύνορα των δύο χωρών, όταν οι συριακές δυνάμεις έστρεψαν τα όπλα τους εναντίον μιας ομάδας περίπου 300 προσφύγων που προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ιορδανία.

Οι δυνάμεις της Ιορδανίας απάντησαν με πυροβολισμούς και σύμφωνα με μαρτυρίες, η μάχη μεταξύ των δύο πλευρών είχε διάρκεια περίπου δέκα λεπτών. Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια αναφέρει μάλιστα, ότι δύο ιορδανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Αμμάν αρνήθηκε την ύπαρξη θερμού επεισοδίου, τονίζοντας ότι οι συριακές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά των προσφύγων, τραυματίζοντας αρκετά άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί που υπέκυψε στα τραύματά του, κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM