Θέμα Γιβραλτάρ θέτει η Ισπανία, αν υπάρξει Brexit

Θέμα Γιβραλτάρ θέτει η Ισπανία, αν υπάρξει Brexit Facebook Twitter
0

Με προσάρτηση του Γιβραλτάρ απειλεί  ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Fabien Picardo, σε περίπτωση που η Βρετανία επιλέξει με το δημοψήφισμα να φύγει από την Ε.Ε..

«Εμείς θα μιλάμε για το Γιβραλτάρ την επόμενη κιόλας ημέρα (σ.σ. αν υπάρξει Brexit),", τόνισε την Παρασκευή ο Ισπανός υπουργός, προσθέτοντας ότι  «είναι χρήσιμο να καθοριστεί ο δυνητικός κίνδυνος, αν  επιλέξουν το Brexit».

Η Ισπανία έχει στο παρελθόν διεκδικήσει αρκετές φορές την κυριότητα του στρατηγικής σημασίας βράχου, ο οποίος βρίσκεται από τον 18ο αιώνα κάτω από βρετανική κυριαρχία.  Σε δύο δημοψηφίσματα πάντως οι πολίτες του Γιβραλτάρ που υπολογίζονται σε 30 χιλιάδες και διαθέτουν καλούς μισθούς και υψηλό επίπεδο ζωής, ψήφισαν την παραμονή στη Βρετανία.

Ο Fabien Picardo επισημαίνει τώρα ότι θα πρέπει να ξαναρωτηθούν, αν θέλουν να φύγουν από την Ε.Ε. και καλεί τη Βρετανία να ισχύσει το δημοψήφισμα για το Brexit και στο Γιβραλτάρ, δίνοντας στους πολίτες εκεί τη δυνατότητα να ψηφίσουν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin στην 1η θέση της φετινής λίστας Art Review Power 100

Διεθνή / Η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin στην 1η θέση της φετινής λίστας Art Review Power 100

Η λίστα για πρώτη φορά κυριαρχείται από καλλιτέχνες οι οποίοι δεν δημιουργούν απλώς έργα για μουσεία και γκαλερί αλλά χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους για να υπερασπιστούν και να επιφέρουν ευρύτερες κοινωνικές αλλαγές.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ