ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Το Τέξας νομιμοποίησε τη δημόσια οπλοφορία χωρίς άδεια

Τέξας: Νόμος δίνει το «πράσινο φως» για δημόσια οπλοφορία χωρίς άδεια Facebook Twitter
pixabay
0

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας ενέκρινε χθες Τετάρτη νόμο δυνάμει του οποίου θα επιτρέπεται σύντομα στην πολιτεία η δημόσια οπλοφορία χωρίς άδεια, ακόμη ένα μέτρο που διευρύνει το δικαίωμα της οπλοφορίας σε συντηρητικές αμερικανικές πολιτείες.

Ο νόμος, ο οποίος εγκρίθηκε τον Μάιο από την πολιτειακή Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου κυριαρχούν οι Ρεπουμπλικάνοι, ορίζει πως πλέον θα επιτρέπεται σε κάθε πρόσωπο ηλικίας 21 ετών και άνω σε βάρος του οποίου δεν έχει επιβληθεί απαγόρευση να φέρει όπλο δημόσια χωρίς να διαθέτει άδεια. Αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου.

Στο κείμενο διατυπώνεται η θέση ότι τα Συντάγματα των ΗΠΑ και του Τέξας επιτρέπουν στους πολίτες να οπλοφορούν και κατά συνέπεια πρέπει να εγείρονται λιγότερα εμπόδια ως προς αυτό. Ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ αναμένεται να προεδρεύσει σε τελετή για την επικύρωση του νόμου σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με την εφημερίδα Texas Tribune.

Είχε κάνει γνωστό ότι θα υπέγραφε τον νόμο εάν εγκρινόταν από τα δύο σώματα του πολιτειακού Κογκρέσου. «Πρόκειται για κάτι που έχουν υιοθετήσει άλλες περίπου είκοσι πολιτείες, είναι καιρός να το υιοθετήσει και το Τέξας», δήλωνε τον Απρίλιο στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό WBAP.

Όμως υπάρχουν πολλοί πολέμιοι του μέτρου, ειδικά οι Δημοκρατικοί στο Τέξας και σε όλη τη χώρα, που τονίζουν ότι η χαλάρωση των κανόνων για την οπλοκατοχή και την οπλοφορία θα φέρει ακόμη περισσότερη βία. Επικαλέστηκαν ειδικά το επεισόδιο στο Όστιν την περασμένη εβδομάδα, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν άλλοι 13, καθώς και αυτό μέσα σε σούπερ μάρκετ στο Ελ Πάσο το 2019, όταν είχαν σκοτωθεί 22 άνθρωποι και είχαν τραυματιστεί άλλοι 23.

Η Βερόνικα Εσκομπάρ, εκλεγμένη στην ομοσπονδιακή Βουλή των Αντιπροσώπων, έκρινε χθες ότι ο κ. Άμποτ «επέλεξε να προδώσει τα θύματα της βίας με τη χρήση πυροβόλων όπλων» επικυρώνοντας τον επίμαχο νόμο.

«Παρά την ευρεία υποστήριξη στις πρωτοβουλίες για να υπάρξει νομοθεσία που θα προλαμβάνει τη βία με τη χρήση πυροβόλων όπλων, οι Ρεπουμπλικάνοι, με επικεφαλής έναν άνανδρο κυβερνήτη, ενδιαφέρονται περισσότερο να προσελκύσουν την προσοχή του λόμπι των όπλων παρά να αποτρέψουν τη βία των όπλων και να τιμήσουν τα θύματα και τους επιζήσαντες του Ελ Πάσο και όλου το Τέξας, ανέφερε η κυρία Εσκομπάρ σε ανάρτησή της στο Twitter. Η βουλευτής Βίκι Γκούντγουιν ζήτησε τη Δευτέρα από τον κυβερνήτη να προβάλει βέτο στον νόμο, μετά το επεισόδιο στο Όστιν. «Πρέπει να επέμβουμε για να σπάσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο», τόνισε η τεξανή πολιτικός σε επιστολή της.

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΝΤΡΙΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΒΕΑΤΡΙΚΗ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Εκτός Royal Ascot οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία εξαιτίας της σχέσης των γονιών τους με τον Έπσταϊν

Οι δύο πριγκίπισσες φέρεται να έχουν ενημερωθεί ότι δεν μπορούν να παραστούν στον φετινό ετήσιο αγώνα ιπποδρομίας μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γιατί μπορεί να αντιμετωπίσετε νομικές συνέπειες αν δημοσιεύσετε βίντεο από επιθέσεις στη Μέση Ανατολή

Το Υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι δύο άτομα συνελήφθησαν για ζωντανές μεταδόσεις και για δημοσίευση βίντεο στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Επίθεση Ιράν στα ΗΑΕ: Ένας νεκρός και 11 τραυματίες στα αεροδρόμια του Άμπου Ντάμπι και του Ντουμπάι

Σε όλο τον Κόλπο, το Ιράν χρησιμοποίησε βαλλιστικούς πυραύλους και drones για να εξαπολύσει επιθέσεις μεγάλης κλίμακας σε συμμάχους και στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM