Τεταμένη η κατάσταση στο Κόσοβο - Οι ειδικές δυνάμεις συνέλαβαν αξιωματούχο της σερβικής κυβέρνησης

Τεταμένη η κατάσταση στο Κόσοβο - Οι ειδικές δυνάμεις συνέλαβαν αξιωματούχο της σερβικής κυβέρνησης Facebook Twitter
EPA
0

Η αστυνομία του Κοσόβου συνέλαβε τον Μάρκο Τζούριτς, διευθυντή του γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κόσοβο.

Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν σε κτίριο στη Μιτρόβιτσα όπου ο Μ. Τζούριτς είχε συνάντηση με εκπροσώπους της σερβικής μειονότητας και τον συνέλαβαν, αφού προηγουμένως με τη χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης απώθησαν τους συγκεντρωμένους που παρουσίασαν αντίσταση.

Στη συνέχεια έβαλαν τον Μ. Τζούριτς σε αστυνομικό τζιπ το οποίο απομακρύνθηκε με κατεύθυνση την Πρίστινα.

Το ΥΠΕΞ του Κοσόβου με χθεσινή ανακοίνωσή του απαγόρευσε την είσοδο στον Σέρβο κυβερνητικό αξιωματούχο και προειδοποίησε ότι αν επιχειρήσει να εισέλθει παράνομα θα συλληφθεί.

Αυτή τη στιγμή, στο βόρειο τμήμα της πόλης Μιτρόβιτσα ακούγονται οι σειρήνες που συνήθως ενεργοποιούνται από τους Σέρβους όταν υπάρχει κάποιος κίνδυνος ή απειλή.

Η κατάσταση είναι τεταμένη, πολλοί Σέρβοι σπεύδουν στο κέντρο της πόλης και απειλούνται επεισόδια, αναφέρουν τα ΜΜΕ στο Βελιγράδι.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για σήμερα το βράδυ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πολεμική οικονομία της Ρωσίας: Πώς ο Πούτιν μετατρέπει τον πόλεμο σε μοντέλο ανάπτυξης

Διεθνή / Η πολεμική οικονομία της Ρωσίας: Πώς ο Πούτιν μετατρέπει τον πόλεμο σε μοντέλο ανάπτυξης

Η Ρωσία του Πούτιν βασίζεται στην πολεμική βιομηχανία για οικονομική ανάπτυξη, καθυστερώντας τις ειρηνευτικές συνομιλίες. Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την Ευρώπη και τη σταθερότητα μετά τον πόλεμο;
LIFO NEWSROOM
Τέξας: Οι Δέκα Εντολές θα αναρτώνται στα δημόσια σχολεία υποχρεωτικά, λέει νέο νομοσχέδιο

Διεθνή / Τέξας: Οι Δέκα Εντολές θα αναρτώνται στα δημόσια σχολεία υποχρεωτικά, λέει νέο νομοσχέδιο

Το Τέξας προωθεί νομοσχέδιο που απαιτεί την ανάρτηση των Δέκα Εντολών σε όλες τις δημόσιες σχολικές αίθουσες, προκαλώντας αντιδράσεις για πιθανή παραβίαση της Πρώτης Τροπολογίας
LIFO NEWSROOM