Tesla: Οργή μετόχων για μπόνους - μαμούθ στον Μασκ - Σκέψεις για απομάκρυνσή του από το ΔΣ

Tesla: Οργή μετόχων για μπόνους - μαμούθ στον Μασκ - Σκέψεις για απομάκρυνσή του από το ΔΣ Facebook Twitter
EPA
0

Οι μέτοχοι της Tesla καλούνται να ψηφίσουν την απομάκρυνση του Έλον Μασκ από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, καθώς ο θυμός αυξάνεται μετά από συμφωνία για μπόνους που θα μπορούσε να αγγίξει το ποσό ρεκόρ των 55,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Η Pirc, μια συμβουλευτική εταιρεία που ασκεί σημαντική επιρροή στους μετόχους, συνέστησε την Τρίτη στους επενδυτές να καταψηφίσουν τη συμφωνία για την πληρωμή κάνοντας λόγο για «άδικο πλουτισμό» του διευθύνοντος συμβούλου. Η Pirc αναφέρει ακόμη ότι το διοικητικό συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένου του CEO, Έλον Μασκ, απονέμει στα μέλη του υπερβολικά μεγάλα πακέτα αποζημίωσης για μια τριετή περίοδο κατά την οποία οι διευθυντές φέρονται να πλούτισαν με «εταιρικά έξοδα».

Η συμβουλευτική εταιρεία κάλεσε τους επενδυτές να ψηφίσουν κατά της επανεκλογής του Μασκ στο διοικητικό συμβούλιο λόγω του ποσού που ενδέχεται να εισπράξει και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη φήμης της εταιρείας και τους μετόχους της. Παράλληλα υποστήριξε ότι οι συχνές αμφιλεγόμενες εκρήξεις του Musk στο Twitter έχουν κοστίσει εκατομμύρια δολάρια Tesla σε διακανονισμούς ενώ αποτελούν περιττό κίνδυνο για τη δημόσια εικόνα της.

Πέρυσι, υποβλήθηκε μήνυση κατά του Έλον Μασκ, για συκοφαντικά tweets που έγιναν σε βάρος του Βέρνον Άνσγουορθ ο οποίος βοήθησε στη διάσωση 13 παιδιών που παγιδεύτηκαν σε σπηλιά της Ταϊλάνδης. Ο Έλον Μασκ, που είχε αποκαλέσει τον Βρετανό δύτη «παιδόφιλο», αθωώθηκε. Έναν χρόνο πριν, το 2018, η Securities and Exchange (SEC), ρυθμιστική Αρχή των ΗΠΑ, επέβαλε πρόστιμο τόσο είκοσι εκατομμυρίων δολαρίων τόσο στον Έλον Μασκ όσο και στην Tesla για τα tweets του Μασκ που προκάλεσαν την άνοδο της τιμής της μετοχής της εταιρείας. Ως μέρος του διακανονισμού με την SEC ο Μασκ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη θέση του προέδρου.


Η Pirc εξέφρασε επίσης επιφυλλάξεις για τα tweets του Έλον Μασκ με τα οποία εναντιώθηκε στην καραντίνα που επιβλήθηκε κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. «Σύμφωνα με πληροφορίες απαιτούσε από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην εργασία τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας, χωρίς επαρκείς προφυλάξεις και μέτρα προστασίας παρά τις διαμαρτυρίες τους», ανέφερε η Pirc προσθέτοντας πως πολλοί υπάλληλοι της Tesla βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό από τότε που επέστρεψαν στις δουλείες τους. 

Καταψήφιση και της Ρόμπιν Ντένχολμ

Οι επενδυτές καλούνται να ψηφίσουν και κατά της επανεκλογής της Ρόμπιν Ντένχολμ στην ηγεσία της Tesla η οποία αντικατέστησε τον Έλον Μασκ τον Νοέμβριο του 2018. Σύμφωνα με την Pirc η Ντένχολμ δεν πρέπει να εκλεγεί εκ νέου καθώς ενέκρινε τις επιπλέον αποδοχές Μασκ ως ανεξάρτητη μη εκτελεστική πρόεδρος. 

Η ετήσια γενική συνέλευση της Tesla επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου, αλλά η εταιρεία έκανε γνωστό την Κυριακή ότι θα καθυστερήσει η ψηφοφορία έως τον Σεπτέμβριο.

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM