Τεράστια συναυλία αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες, στην Βιέννη

Τεράστια συναυλία αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες, στην Βιέννη Facebook Twitter
0

«Είμαι υπερήφανος για εσάς, είμαι υπερήφανος για τη Βιέννη, είμαι υπερήφανος για την Αυστρία», διαμήνυσε έντονα συγκινημένος ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, απευθύνοντας χαιρετισμό στις σχεδόν 150.000 ανθρώπους που είχαν συρρεύσει χθες βράδυ στην κεντρική Πλατεία των Ηρώων στη Βιέννη για να διατρανώσουν την αλληλεγγύη τους με τους πρόσφυγες στο πλαίσιο της μεγάλης συναυλίας «Φωνές για τους πρόσφυγες».

Με τελείως ξεκάθαρη γλώσσα και υπό τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων, ο Αυστριακός Πρόεδρος ζήτησε τη συμβολή του καθένα στη μέριμνα και περίθαλψη των προσφύγων, που, όπως σημείωσε, είναι αναγκαία όπως αναγκαία είναι και η συμβολή όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διευκρινίζοντας πως δεν αποστρέφεται εκείνους που εκφράζουν ανησυχίες και φόβους, αλλά σίγουρα αποστρέφεται όλους εκείνους που επιδιώκουν την οικονομική ή την πολιτική εκμετάλλευση των δεινών των προσφύγων.

Τεράστια συναυλία αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες, στην Βιέννη Facebook Twitter

Η προσπάθεια να γεμίσει κάποιος με κόσμο μια τέτοια τεράστια πλατεία, εύκολα μπορεί να αποτύχει, σίγουρα όμως στέφεται από επιτυχία, όταν πρόκειται για έναν τέτοιο καλό σκοπό, όπως ο σημερινός, τόνισε χαρακτηριστικά ο Χάιντς Φίσερ, συμπληρώνοντας πως κάτι παρόμοιο δεν έχει συμβεί στη Βιέννη τα τελευταία χρόνια ή τις τελευταίες δεκαετίες.

Τεράστια συναυλία αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες, στην Βιέννη Facebook Twitter

Στη συναυλία, με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις κατά τη χθεσινή «Ημέρα δράσης υπέρ των προσφύγων», που περιλάμβαναν διαδήλωση και πορεία υπέρ των προσφύγων, έδωσαν το «παρών» με χαιρετισμούς και τα τραγούδια τους δεκάδες γνωστοί καλλιτέχνες του γερμανόφωνου χώρου της μουσικής ποπ και ροκ, ανάμεσά τους η αυστριακή νικήτρια του Φεστιβάλ Eurovision του 2014 Κοντσίτα Βουρστ, ενώ στη συναυλία συνέρρευσε σχεδόν ο τριπλάσιος αριθμός ανθρώπων από εκείνον που προσδοκούσαν και οι πλέον αισιόδοξοι από τους διοργανωτές της, δηλαδή 150.000 αντί των αναμενόμενων 50.000.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Διεθνή / Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Το αδιέξοδο αποδίδεται τόσο στους περιορισμούς των ισραηλινών αρχών, που ελέγχουν απόλυτα τις άδειες εξόδου και μπλοκάρουν ιατρικές μεταφορές, όσο και στην απροθυμία πολλών κρατών να δεχθούν ασθενείς
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

«Ίσως η αλήθεια για αυτούς τους Δημοκρατικούς και τις σχέσεις τους με τον Τζέφρι Έπσταϊν να αποκαλυφθεί σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Truth Social
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Διεθνή / Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα, παρότι επέζησαν του διετούς πολέμου, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM