Τέλος τα πράσινα μπουκάλια της Sprite

Sprite Facebook Twitter
Φωτ αρχείου: Gift Habeshaw on Unsplash
0

Τα χαρακτηριστικά πράσινα μπουκάλια της Sprite αποσύρονται μετά από τουλάχιστον 60 χρόνια.

Η Coca-Cola ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αλλάζει τη συσκευασία από πράσινη σε διαφανές πλαστικό από την 1η Αυγούστου ως μέρος ευρύτερων προσπαθειών για περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

Το σημερινό πλαστικό της Sprite περιέχει πράσινο τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (PET), ένα πρόσθετο που δεν μπορεί να ανακυκλωθεί σε νέα μπουκάλια, μια βασική πρωτοβουλία για την εταιρεία καθώς προσπαθεί να μειώσει τα πλαστικά απόβλητα.

«Η αφαίρεση χρωμάτων από τα μπουκάλια βελτιώνει την ποιότητα του ανακυκλωμένου υλικού», δήλωσε ο Τζούλιαν Οτσόα, Διευθύνων Σύμβουλος της R3CYCLE, ομάδας που βοηθά την Coca-Cola να βελτιωθεί στον τομέα της ανακύκλωσης.

«Όταν ανακυκλώνονται, τα διαφανή μπουκάλια Sprite μπορούν να μετατραπούν σε μπουκάλια, συμβάλλοντας στην κυκλική οικονομία για το πλαστικό», πρόσθεσε.

Οι πελάτες θα παρατηρήσουν επίσης ένα ανανεωμένο λογότυπο, ενώ η γνωστή πράσινη απόχρωση θα εξακολουθεί να χρησιμοποιείται στις ετικέτες Sprite.

Το 2018, η Coke ανακοίνωσε την πρωτοβουλία «World Without Waste» με απώτερο στόχο τη συλλογή και ανακύκλωση ενός μπουκαλιού ή κουτιού για κάθε ένα που πουλάει μέχρι το 2030.

Με πληροφορίες CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφεντικό της Γιακούζα δικάζεται στις ΗΠΑ για διακίνηση πυρηνικών υλικών

Διεθνή / Αφεντικό της Γιακούζα δικάζεται στις ΗΠΑ για διακίνηση πυρηνικών υλικών

Η δράση του αφεντικού της ιαπωνικής μαφίας αποκαλύφθηκε κατά την διάρκεια μυστικής επιχείρησης της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών των ΗΠΑ - Ο Ιάπωνας μαφιόζος έκανε «προσφορά» στον μυστικό πράκτορα της DEA την αγορά 50 τόνων ουρανίου και θορίου για 6.85 εκατ. δολάρια
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ένοχος ο Ντάνι Άλβες για σεξουαλική επίθεση - Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4,5 ετών

Διεθνή / Ένοχος ο Ντάνι Άλβες για βιασμό - Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4,5 ετών

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καταλονίας έκρινε ένοχο τον Βραζιλιάνο πρώην ποδοσφαιρικό αστέρα της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Βραζιλίας για σεξουαλική επίθεση σε γυναίκα σε νυχτερινό κέντρο
NEWSROOM