Τέλος εποχής για το Walkman.

Τέλος εποχής για το Walkman. Facebook Twitter
0

Πρώτα ήταν η απόσυρση της δισκέτας υπολογιστή τον περασμένο Μάρτιο, τώρα ήρθε η σειρά του Walkman μιας και η Sony αποφάσισε να διακόψηει την παραγωγή και τη διανομή της συσκευής που μας έμαθε να ακούμε μουσική και που σίγουρα θα μας λείψει, έστω και για νοσταλγικούς λόγους. Το Walkman ήταν η πρώτη φορητή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής χωρίς υψηλό κόστος και έπαιζε κασέτες. Η πρώτη γενιά walkman κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1979 στην Ιαπωνία και ονομάστηκε Soundabout στις ΗΠΑ και Stowaway στη Μεγάλη Βρετανία. Τον πρώτο μήνα της κυκλοφορίας του ο κόσμος δεν το αγκάλιασε και πούλησε μόλις 3000 κομμάτια. Στα 30 χρόνια ζωής του πάντως κατάφερε να πουλήσει πάνω απο 200 εκατομμύρια κομμάτια παγκοσμίως. Η τελευταία του παρτίδα έχει ήδη σταλεί σε λιανέμπορους της Ιαπωνίας και με το που πωληθούν και τα τελευταία κομμάτια έρχεται το τέλος μιας εποχής για το Walkman. Αξιοσημείωτο είναι πως τη μέρα που βγήκε η είδηση της απόσυρσης του Walkman, το iPod της Apple έκλεισε 9 χρόνια κυκλοφορίας.(πότε πέρασαν;)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM