Telegraph: Ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να επιστρέψει από Δευτέρα στα καθήκοντά του

Telegraph: Ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να επιστρέψει από Δευτέρα στα καθήκοντά του Facebook Twitter
Telegraph: Ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να επιστρέψει από Δευτέρα στα καθήκοντά του (EPA)
0

Ο Μπόρις Τζόνσον επιστρέφει στα καθήκοντά του εν μέσω έντονης ανησυχίας στο Υπουργικό Συμβούλιο σχετικά με τα έκτακτα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Ο Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται ο Telegraph, σχεδιάζει να επιστρέψει στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ από νωρίς τη Δευτέρα για να αναλάβει τον έλεγχο της κρίσης του κορωνοϊού εν μέσω έντονης ανησυχίας για τις επιπτώσεις από την παρατεταμένη επιβολή των έκτακτων μέτρων.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους βοηθούς του να προγραμματίσουν συναντήσεις με τους υπουργούς του την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να επιταχύνουν την επιστροφή στην κανονικότητα.

Οι ανώτεροι υπουργοί της κυβέρνησης Τζόνσον ανησυχούν ότι το παρατεταμένο lockdown θα οδηγήσει σε κατάρρευση δεκάδων χιλιάδων εταιρειών και θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημία στη βρετανική οικονομία.

Υπάρχουν δε, σαφείς ενδείξεις ότι οι επιχειρήσεις και ο λαός έχουν κουραστεί από τα έκτακτα μέτρα, ενώ την ίδια ώρα αυξάνεται ο αριθμός των εταιρειών που ανοίγουν δειλά δειλά.

Η πίεση για την επιστροφή στην κανονικότητα εντάθηκε την Πέμπτη, καθώς η Νίκολα Στέρτζον, η επικεφαλής της κυβέρνησης της Σκωτίας, αποκάλυψε τα σχέδια για την αντιμετώπιση του ιού, αφού είπε ότι οι πολιτικοί πρέπει να αντιμετωπίζουν το κοινό σαν ενήλικες.

Πρόσθεσε ότι οι Σκωτσέζοι πρέπει να προετοιμαστούν για πολλαπλά lockdown «με ελάχιστη προειδοποίηση» κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους. Η «τρομερή πραγματικότητα» είπε είναι ότι οι Βρετανοί πρέπει να προετοιμάζονται για επαναλαμβανόμενες περιόδους μόλυνσης.

Μέχρι στιγμής, και τα τέσσερα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ενεργήσει από κοινού, ενώ η Στέρτζον συχνά έχει ανακοινώσει πολιτικές προτού τις επιβεβαιώσει το Γουέστμινστερ.

Οι σύμμαχοι του Τζόνσον δήλωσαν ότι ήταν «αποφασισμένος» να επιστρέψει στην Ντάουνινγκ Στριτ την επόμενη εβδομάδα από το Τσερτς, όπου αναρρώνει μετά και το εξιτήριο που έλαβε από το νοσοκομείο στις 12 Απριλίου, αφού είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.

Πηγή ανέφερε στον Telegraph ότι ο Τζόνσον «Δεν είναι το είδος του ανθρώπου που είναι καλός στο να μην κάνει τίποτα. Στην πραγματικότητα, εργάζεται σχεδόν σε πλήρη απασχόληση την τελευταία εβδομάδα. Το γεγονός ότι είχε τηλεφωνική επαφή με τη Βασίλισσα την Τετάρτη το βράδυ δείχνει ότι θεωρεί τον εαυτό του κατάλληλο για δουλειά».

 Ο Τζόνσον πέρασε την περασμένη εβδομάδα να προετοιμάζεται για την επιστροφή του ωστόσο η Ντάουνινγκ Στριτ επέμεινε ότι δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση για κάτι τέτοιο. Ο πρωθυπουργός θα λάβει υπόψη την συμβουλή των γιατρών πριν επιστρέψει.

Ωστόσο, αναμένεται να προεδρεύσει σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα.

Με πληροφορίες του Telegraph

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Εκατοντάδες πολίτες σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στα εγκαίνια του νέου αμερικανικού προξενείου

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Τζεφ Λάντρι, ότι «ήρθε η ώρα η Ουάσινγκτον να επαναφέρει το αποτύπωμά της» στην αρκτική περιοχή
THE LIFO TEAM
Μπεν-Γβιρ: Βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει την κακομεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων

Διεθνή / Μπεν-Γβιρ: Το βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει πώς το Ισραήλ κακοποιεί τους Παλαιστίνιους κρατουμένους

Οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων έχουν τεκμηριώσει την πρωτοφανή έκταση βίαιων πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας, που διαπράττονται από δεσμοφύλακες.
THE LIFO TEAM