Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για τη Ρωσία- Να αναχωρήσουν άμεσα οι Αμερικανοί πολίτες

Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για τη Ρωσία να αναχωρήσουν άμεσα οι Αμερικανοί πολίτες Facebook Twitter
Φωτ.: Pixabay
0

To Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανεξέδωσε την ταξιδιωτική του οδηγία για τη Ρωσία, καλώντας τους πολίτες των ΗΠΑ να αναχωρήσουν αμέσως από τη χώρα.

Παρείχε επίσης ενημερωμένες πληροφορίες «για τη νομισματική κατάσταση και τις πιθανές καθυστερήσεις στην προξενική αρχή».

«Μην ταξιδεύετε στη Ρωσία λόγω της απρόκλητης και αδικαιολόγητης επίθεσης των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία, της πιθανότητας παρενόχλησης εναντίον πολιτών των ΗΠΑ, (και) της περιορισμένης ικανότητας της Πρεσβείας να βοηθά τους πολίτες των ΗΠΑ στη Ρωσία», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ανακοίνωσή του.

Ενημερώνει δε, ότι «Οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει να σημειώσουν ότι ορισμένες πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες ενδέχεται να απορριφθούν ως αποτέλεσμα των κυρώσεων που επιβλήθηκαν σε ρωσικές τράπεζες. Επίσης, υπάρχουν ορισμένες αναφορές για ελλείψεις μετρητών στη Ρωσία. Οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν ένα εναλλακτικό σχέδιο πρόσβασης σε χρήματα και οικονομικά εάν παραμείνουν στη Ρωσία.».

Συνιστά δε, στους Αμερικανούς πολίτες, να μην ταξιδεύουν μέσω ξηράς από τη Ρωσία στην Ουκρανία, λόγω των ένοπλων συγκρούσεων.

«Δεδομένης της συνεχιζόμενης ένοπλης σύγκρουσης και του δυνητικά σημαντικού αντίκτυπου στις διεθνείς ταξιδιωτικές επιλογές, οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει να αναχωρήσουν αμέσως από τη Ρωσία μέσω των περιορισμένων εμπορικών επιλογών που είναι ακόμη διαθέσιμες» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Επιπλέον συστήνει στους πολίτες να μην ταξιδεύουν στον Βόρειο Καύκασο, συμπεριλαμβανομένης της Τσετσενίας και του όρους Έλμπρους, λόγω τρομοκρατίας, απαγωγών και κινδύνου εμφύλιων αναταραχών αλλά και στην Κριμαία «λόγω της κατοχής της ουκρανικής επικράτειας από τη Ρωσία και των καταχρήσεων από τις κατοχικές αρχές της», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ