Τατάρ: Η Κύπρος θα πρέπει να μεταβιβαστεί στην Τουρκία

Πρόκληση από Τατάρ: Η Κύπρος θα πρέπει να μεταβιβαστεί στην Τουρκία Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΕΡΑ
0

Τη θέση ότι η Κύπρος θα πρέπει να μεταβιβαστεί στο Οθωμανικό Κράτος ή την διάδοχό του Τουρκία, εξέφρασε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, με την Άγκυρα, όπως φαίνεται, να εξακολουθεί να διατηρεί τη ρητορική των προκλήσεων.

Παράλληλα, ο Τουρκοκύπριος, μιλώντας στο συμπόσιο στη Σμύρνη με θέμα «H Θάλασσα των Νήσων» (Αιγαίο) και τα προβλήματα των σχέσεων γειτονίας με την Ελλάδα, ισχυρίστηκε ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν κατείχαν ποτέ την Κύπρο.


 

«Οι Ελληνοκύπριοι δεν κυβέρνησαν ποτέ τους Τουρκοκυπρίους, αλλά οι πρόγονοί μας κυβέρνησαν την Κύπρο για περισσότερα από 300 χρόνια», φέρεται να υποστήριξε, όπως μεταδίδει στο Sigmalive, σημειώνοντας πως ο μόνος στόχος της Ελληνοκυπριακής πλευράς είναι «Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα».

«Όλοι γνωρίζουμε πως προσπάθησαν ύπουλα να μας πάρουν την Κύπρο από τα χέρια μας», δήλωσε, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν να πολεμούν μέχρι τέλους.

«Υπάρχει τουρκικό κράτος στην ανατολική Μεσόγειο. Είναι η ΤΔΒΚ (ψευδοκράτος). Αυτό το κράτος οφείλει την κυριαρχία και την ύπαρξή του στο δίκαιο αγώνα του Τουρκοκυπριακού λαού» ανέφερε, σημειώνοντας πως «εάν υπάρχει ειρήνη στην Κύπρο σήμερα, αυτό οφείλεται στην παρουσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο νησί». Διαφορετικά, όπως είπε, «η αιματοχυσία θα συνεχιζόταν».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι τώρα υπάρχει ειρήνη στην Κύπρο από το 1974. «Κανείς δεν αιμορραγεί. Η στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας πρέπει να συνεχιστεί. Τον ενδιαφέρει πολύ τον Τουρκοκυπριακό λαό αυτό. Το Κυπριακό δεν αφορά μόνο τους Τουρκοκυπρίους και τους Ελληνοκυπρίους». Σύμφωνα με τον ίδιο είναι ένα ζήτημα που οδηγεί στη δημιουργία ισορροπιών μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. «Σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης, η Τουρκία αποτελεί μία από τις πλευρές στην Κύπρο. Η παρουσία της Τουρκίας πρέπει να συνεχιστεί στην Κύπρο. Διαφορετικά, τα παιχνίδια που παίζονται στο Αιγαίο θα παιχτούν και στην ανατολική Μεσόγειο. Οι προθέσεις τους είναι ήδη ξεκάθαρες», υποστήριξε ο Ερσίν Τατάρ.

Με πληροφορίες από Sigmalive

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM