Ταμπλόιντ πλήρωσε 30.000 δολάρια για πληροφορία πως ο Τραμπ έχει κρυφά παιδί με υπάλληλο και δεν τη δημοσίευσε ποτέ

Ταμπλόιντ πλήρωσε 30.000 δολάρια για πληροφορία πως ο Τραμπ έχει κρυφά παιδί με υπάλληλο και δεν τη δημοσίευσε ποτέ Facebook Twitter
0

Η εβδομαδιαία σκανδαλοθηρική εφημερίδα National Enquirer κατέβαλε 30.000 σε έναν άλλοτε πορτιέρη του Πύργου Τραμπ, ο οποίος διαβεβαίωνε πως ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αποκτήσει μυστικά παιδί με υπάλληλό του, πληροφορία που ουδέποτε επιβεβαιώθηκε, αλλά δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στο περιοδικό New Yorker.

Ο αρχισυντάκτης της ταμπλόιντ εφημερίδας, ο Ντίλαν Χάουαρντ, είχε αναφερθεί στην πληρωμή σε άρθρο του στο Radar Online, ιστότοπο που ανήκει στον ίδιο όμιλο που τυπώνει την εβδομαδιαία εφημερίδα, τον American Media Inc (AMI).

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο AMI αρνήθηκε ότι έγινε ποτέ τέτοια πληρωμή.

Όμως, επικαλούμενο έξι πηγές προσκείμενες στον AMI που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, το New Yorker έγραψε πως αφού αγόρασε την αποκλειστικότητα της πληροφορίας, η National Enquirer επέλεξε εσκεμμένα να μην τη δημοσιεύσει ποτέ.

Ο όμιλος διέψευσε τη συγκεκριμένη εκδοχή των γεγονότων με ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, διαβεβαιώνοντας ότι ουδέποτε έχει αγοράσει την αποκλειστικότητα μιας πληροφορίας με σκοπό να τη θάψει.

Η απόφαση να μη δημοσιευθεί η πληροφορία για το παιδί, ένα κορίτσι που με βάση τις πληροφορίες σήμερα θα είναι 29 ετών, πάρθηκε έπειτα από έρευνα που έδειξε ότι δεν ήταν «αξιόπιστη», κατά τον AMI.

Ο συντάκτης του άρθρου που δημοσιεύθηκε στο New Yorker, ο Ρόναν Φάροου -γιος του Γούντι Άλεν και της Μία Φάροου- σημειώνει πως δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ πράγματι απέκτησε μυστικά παιδί με υπάλληλό του.

Ο Φάροου είναι ο συγγραφέας του ενός από τα δύο άρθρα που οδήγησαν στο ξέσπασμα του σκανδάλου του Χάρβεϊ Γουάινστιν τον Οκτώβριο.

Στο άρθρο του New Yorker σημειώνεται, με βάση όσα είπαν έξι πηγές προσκείμενες στον AMI, πως παρά τη διαβεβαίωση του ομίλου περί του αντιθέτου, η πρακτική catch-and-kill είναι εξαιρετικά συνηθισμένη σε αυτόν. Ο όρος παραπέμπει στην εξασφάλιση των αποκλειστικών δικαιωμάτων μιας πληροφορίας με μοναδικό σκοπό να μη δημοσιευθεί.

Πάντα σύμφωνα με το περιοδικό, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του AMI, ο Ντέιβιντ Πέκερ, είναι φίλος του Ντόναλντ Τραμπ και έχει κάνει επανειλημμένα χάρες στον σημερινό πρόεδρο.

Στα μέσα Φεβρουαρίου το Νιού Γιόρκερ είχε αναφερθεί στην υπόθεση της άλλοτε playmate του περιοδικού Playboy, της Κάρεν ΜακΝτούγκαλ, που είπε πως έλαβε 150.000 δολάρια από τη Νάσιοναλ Ινκουάιρερ τον Αύγουστο του 2016 με αντάλλαγμα να αφηγηθεί αποκλειστικά στην ταμπλόιντ λεπτομέρειες για την υποτιθέμενη σχέση της με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά το περιοδικό ο AMI είχε αποφασίσει να μη δημοσιεύσει ποτέ τη μαρτυρία της, για να προστατεύσει τον μεγιστάνα.

Ο δικηγόρος Μάικλ Κόεν, ένας από τους πιο πιστούς συνεργάτες του προέδρου των ΗΠΑ, έχει παραδεχθεί πως κατέβαλε 130.000 δολάρια στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, κατά κόσμο Στέφανι Κλίφορντ, για να αγοράσει τη σιωπή της για μια σεξουαλική συνεύρεση που λέει πως είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο αμερικανός πρόεδρος έχει διαψεύσει πως είχε οποιαδήποτε σχέση με τη ΜακΝτούγκαλ ή την Κλίφορντ.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Οργανισμός Τραμπ, η εταιρεία συμμετοχών που διαχειρίζεται τα συμφέροντα του μεγιστάνα των ακινήτων, δεν έδωσε καμία συνέχεια.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρία «ξωτικά» από τη Γερμανία ξεκίνησαν ποδηλατικό ταξίδι 3.000 χλμ. για να παραδώσουν γράμματα στον Άγιο Βασίλη

Διεθνή / Τρία «ξωτικά» από τη Γερμανία ξεκίνησαν ποδηλατικό ταξίδι 3.000 χλμ. για να παραδώσουν γράμματα στον Άγιο Βασίλη

Τρεις ταχυδρομικοί υπάλληλοι μεταφέρουν ευχές και λίστες δώρων από την πόλη Σαντ Νικολάους στη Γερμανία έως το Ροβανιέμι της Φινλανδίας, περνώντας από τρεις χώρες
LIFO NEWSROOM
Από τις τράπεζες στις τσάντες: Οι συμμορίες στο Παρίσι αρπάζουν Hermès και Louis Vuitton αξίας εκατομμυρίων

Διεθνή / Από τις τράπεζες στις τσάντες: Οι συμμορίες στο Παρίσι αρπάζουν Hermès και Louis Vuitton αξίας εκατομμυρίων

Η εκτόξευση της παγκόσμιας ζήτησης για δερμάτινα είδη υψηλής ραπτικής, τροφοδοτούμενη και από τα social media, έχει αυξήσει τις τιμές σε τέτοιο βαθμό που η μεταπώλησή τους αποφέρει τεράστια κέρδη
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν στη Μεσίνα κατά της γέφυρας που θα ενώνει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα

Διεθνή / Ιταλία: Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν στη Μεσίνα κατά της γέφυρας που θα ενώνει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα

Το έργο, αξίας 13,5 δισ. ευρώ, θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο, αλλά προκαλεί αντιδράσεις για τον περιβαλλοντικό και κοινωνικό του αντίκτυπο
LIFO NEWSROOM
Ένα πρώην Rolling Stone κατηγορεί το Μητροπολιτικό Μουσείο Ν. Υόρκης ότι εκθέτει την κλεμμένη κιθάρα του

Διεθνή / Ένας πρώην Rolling Stone κατηγορεί το Μητροπολιτικό Μουσείο Ν. Υόρκης ότι εκθέτει την κλεμμένη κιθάρα του

Η κιθάρα, γνωστή και ως «Keithburst», ανήκε τη δεκαετία του ’60 στον Κιθ Ρίτσαρντς, ενώ στη συνέχεια την έπαιξαν κι άλλοι κορυφαίοι κιθαρίστες, όπως ο Έρικ Κλάπτον και ο Τζίμι Πέιτζ
LIFO NEWSROOM
Ο Κρις Χέμσγουορθ εξηγεί πώς η διάγνωση υψηλού κινδύνου Αλτσχάιμερ τον έκανε να αναθεωρήσει

Διεθνή / Ο Κρις Χέμσγουορθ εξηγεί πώς η διάγνωση υψηλού κινδύνου Αλτσχάιμερ τον έκανε να αναθεωρήσει

Ο Αυστραλός ηθοποιός μιλά για την αποκάλυψη ότι φέρει δύο αντίγραφα του γονιδίου APOE4, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες εκδήλωσης της ασθένειας, και πώς αυτή η γνώση επηρέασε τις επιλογές του
LIFO NEWSROOM
Κολομβία: Σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση το μεγαλύτερο καρτέλ κοκαΐνης

Διεθνή / Κολομβία: Σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση το μεγαλύτερο καρτέλ κοκαΐνης

Την ίδια στιγμή, οι ισχυρότερες αντάρτικες οργανώσεις της χώρας, ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός (ELN) και η ομάδα EMC, δεν βρίσκονται αυτή την περίοδο σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM