Ταμείο αλληλεγγύης για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, προτείνει ο Σολτς

Ταμείο αλληλεγγύης για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, προτείνει ο Σολτς Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/MIGUEL GUTIERREZ
0

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, πρότεινε τη δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης για την καλύψη των αναγκών ανοικοδόμησης της Ουκρανίας.

«Η ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων υποδομών και η αναζωογόνηση της ουκρανικής οικονομίας θα κοστίσει δισεκατομμύρια» είπε κατά τη διάρκεια σημερινής του ομιλίας στην Κάτω Βουλή. 

«Εμείς, ως Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να αρχίσουμε να στρώνουμε το έδαφος για ένα ταμείο αλληλεγγύης που θα χρηματοδοτείται από συνεισφορές της Ε.Ε. και των συμμάχων της» δήλωσε.

Ο Σολτς αναφέρθηκε, επίσης, στις βλέψεις της Ουκρανίας για ένταξη στην Ένωση, κρίνοντας πως η διαδικασία δεν πρέπει να επιταχυνθεί, παρά τη ρωσική εισβολή. 

«Δεν υπάρχουν παρακάμψεις στο δρόμο για την Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε, συμπληρώνοντας πως η Ε.Ε. πρέπει να βρει έναν «γρήγορο και πραγματιστικό» τρόπο για να βοηθήσει το Κίεβο. 

Μια εξαίρεση για την Ουκρανία θα ήταν άδικη για τις έξι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων - Μαυροβούνιο, Σερβία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Κόσοβο - που, επίσης, επιδιώκουν την ένταξη στο μπλοκ, έκρινε.

Η ένταξη των παραπάνω κρατών έχει, επίσης, «στρατηγικό ενδιαφέρον», είπε ακόμα, αναφερόμενος στην επιρροή «εξωτερικών δυνάμεων» στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, πρόσθεσε. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ απαντά για τις συνθήκες σίτισης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Διεθνή / Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ για τις συνθήκες διαβίωσης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι ισραηλινές φυλακές δεν παρέχουν στους κρατούμενους τροφή που να καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις του νόμου για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και διέταξε τη βελτίωσή τους
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Διεθνή / Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ προτιμούν τον σοσιαλισμό έναντι του καπιταλισμού – Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του κόμματος;
LIFO NEWSROOM
Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

Διεθνή / Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

H αλήθεια πίσω από το ΚΚ Παρκ και άλλες παράνομες εγκαταστάσεις στη Μιανμάρ - Πώς οι εγκληματικές συμμορίες εκμεταλλεύονται τους σκλάβους για απάτες και τεράστια κέρδη
LIFO NEWSROOM
«Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Διεθνή / «Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Σχολιάζοντας κατά πόσο η αμερικανική επιχείρηση στην Καραϊβική, όπου drone κατέστρεψε ταχύπλοο, σκοτώνοντας έντεκα Βενεζουελάνους, συνιστά έγκλημα πολέμου, ο Βανς απάντησε «Δεν με νοιάζει πώς το αποκαλείτε» «I don’t give a sh*t what you call it»
LIFO NEWSROOM