Καμπανάκι ΔΝΤ- Παγκόσμιας Τράπεζας για επιπτώσεις και σε άλλες χώρες λόγω Ουκρανίας

Καμπανάκι ΔΝΤ- Παγκόσμιας Τράπεζας για επιπτώσεις και σε άλλες χώρες λόγω Ουκρανίας Facebook Twitter
Φωτ: Unsplash
0

Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα αποφάσισαν να ενισχύσουν το πακέτο στήριξης του Κιέβου, προειδοποιώντας ταυτόχρονα για τους κινδύνους από τον πόλεμο στην Ουκρανία και σε άλλες ώρες.

Οι επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας ανακοίνωσαν ότι επισπεύδουν τις προσπάθειες για την παροχή επιπρόσθετης βοήθειας δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες, ενώ προειδοποίησαν για τον κίνδυνο «σημαντικής διάχυσης» των επιπτώσεων του πολέμου σε άλλες χώρες.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μάλπας υπογράμμισαν ότι οι τιμές των εμπορευμάτων αυξάνονται, κάτι που απειλεί να τροφοδοτήσει περαιτέρω τον πληθωρισμό, ενώ η αναστάτωση στις χρηματαγορές μπορεί να επιδεινωθεί σε περίπτωση που ο πόλεμος συνεχιστεί.

Εξέφρασαν επίσης σοκ και θλίψη για τον πόλεμο, χωρίς πάντως να κατονομάσουν τη Ρωσία, η οποία είναι βασική μέτοχος και στους δύο διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Η ΕΚΤ διέταξε κλείσιμο της ευρωπαϊκής θυγατρική της Sberbank

Η ευρωπαϊκή θυγατρική της Sberbank, της μεγαλύτερης ρωσικής τράπεζας, έκλεισε κατόπιν διαταγής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), η οποία προειδοποίησε ότι το πιστωτικό ίδρυμα αυτό ήταν αντιμέτωπο «με πτώχευση», εξαιτίας των μαζικών αναλήψεων των αποταμιεύσεων εν μέσω των κυρώσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ενημέρωσε με ανακοίνωσή της η αυστριακή αρχή κεφαλαιαγοράς.

Ότι άρχιζε διαδικασία εκκαθάρισης της Sberbank Europe AG – η οποία έχει την έδρα της στην Αυστρία – ανακοίνωσε χθες ο εποπτικός φορέας της ΕΚΤ, το Ενιαίο Συμβούλιο Εξυγίανσης, σημειώνοντας ότι οι αποταμιεύσεις των πελατών της είναι εγγυημένες μέχρι το ποσό των 100.000 ευρώ.

«Κατά διαταγή της ΕΚΤ, η αυστριακή αρχή κεφαλαιαγοράς εξέδωσε [...] απόφαση που απαγορεύει τη συνέχιση της λειτουργίας του αδειοδοτημένου πιστωτικού θεσμού» αυτού «με άμεση ισχύ», αναφέρει δελτίο Τύπου της αυστριακής αρχής, που δημοσιοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters    

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM