Η Ταϊλάνδη απαγόρευσε τα τρόφιμα, τα ροφήματα και τα έντυπα στις πτήσεις εσωτερικού, σε μία προσπάθεια να εμποδίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού

 

Στις αεροπορικές εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με τον νέο κανονισμό ενδέχεται να επιβληθούν πρόστιμα από τις αρμόδιες αρχές της χώρας. Είναι η δεύτερη φορά που επιβάλλονται τέτοια μέτρα καθώς και στις 26 Απριλίου η Ταϊλάνδη είχε απαγορεύσει τα τρόφιμα και τα ροφήματα. Ωστόσο η απαγόρευση άρθηκε στις 31 Αυγούστου.

 

Με δηλώσεις του στο CNN, ο Chula Sukmanop, γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης, επιβεβαίωσε το μέτρο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο χρόνος για καθαρισμό μετά από κάθε προσγείωση είναι ιδιαίτερα σύντομος, καθώς το αεροσκάφος έχει νέο δρομολόγιο, και έτσι «νομίζω πως είναι απίθανο για τις εταιρείες να καθαρίσουν όλα αυτά τα αντικείμενα». 

 

«Έτσι, η ύπαρξη μη απαραίτητων εντύπων στην καμπίνα θα αυξήσει το ρίσκο έκθεσης στον ιό», πρόσθεσε. Οι επιβάτες θα μπορούν να φέρνουν τις δικές τους εφημερίδες και περιοδικά στο αεροσκάφος ωστόσο, κατά πάσα πιθανότητα, θα τους ζητηθεί να τα πάρουν μαζί τους μετά την πτήση. Όμως δεν ισχύει το ίδιο για τα τρόφιμα και τα αναψυκτικά, καθώς, ακόμα και αν οι επιβάτες φέρουν στην πτήση, δεν θα μπορούν να τα καταναλώσουν καθώς πρέπει να φορούν μάσκες. 

 

Ωστόσο το πλήρωμα είναι υποχρεωμένο να προσφέρει νερό στους επιβάτες σε περιπτώσεις όπου, για παράδειγμα, χρειάζεται κάποιος να λάβει φάρμακα. Οι εσωτερικές πτήσεις στην Ταϊλάνδη αντιστοιχούν στο 40% της κίνησης. Το μέτρο τέθηκε σε εφαρμογή στις 31 Δεκεμβρίου. 
 

Με πληροφορίες από CNN