Ταϊλάνδη: Γκουρού της γιόγκα κατηγορείται ότι βίαζε μαθήτριές του

Ταϊλάνδη: Γκουρού της γιόγκα κατηγορείται ότι βίαζε μαθήτριές του Facebook Twitter
0

Πρώην μαθήτριες και εργαζόμενοι ενός κέντρου γιόγκα στην Ταϊλάνδη, καταγγέλλουν ότι η σχολή λειτουργούσε ως «σεξουαλική αίρεση» με αναρίθμητα περιστατικά βιασμών.

Δεκατέσσερις γυναίκες και δύο άνδρες που μίλησαν στην εφημερίδα Guardian, αποκάλυψαν ότι τα τελευταία 15 χρόνια το θέρετρο για γιόγκα ενθάρρυνε τις σεξουαλικές επιθέσεις και τους βιασμούς, κάνοντας «πλύση εγκεφάλου και μισογυνισμού» σε εκατοντάδες μαθήτριες ώστε να πειστούν να κάνουν σεξ με τον γκουρού Σουάμι.

Ο γκουρού Σουάμι Βιβεκανάντα Σαρασουάτι, κατά κόσμον Ναρσίς Ταρκάου, είναι ο επικεφαλής δάσκαλος του κέντρου «ταντρικού διαλογισμού» της σχολής Agama. 

Από το 2003 που ιδρύθηκε η σχολή, εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο κέντρο ταντρικής γιόγκα στον κόσμο, με χιλιάδες μαθητές.

Εκτός από τη σχολή στην Ταϊλάνδη, η Agama διαθέτει παραρτήματα στην Ινδία, την Αυστρία και την Κολομβία, με τα τρία τέταρτα των μαθητών να είναι γυναίκες.

Οι περισσότερες από τις γυναίκες που μίλησαν ανώνυμα στην εφημερίδα είναι από τη Βρετανία, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, την Αμερική και τον Καναδά. 

Τρεις από αυτές ισχυρίζονται ότι βιάστηκαν από τον Ταρκάου ο οποίος τους υποσχόταν ότι με αυτόν τον τρόπο θα «θεραπεύσει τα ψυχολογικά τους τραύματα». Οι υπόλοιπες κατηγορούν τον γκουρού ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά σε ιδιωτικές συνεδρίες στο γραφείο του.

Τον περασμένο Ιούλιο, 31 γυναίκες κατήγγειλαν ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στο Agama και το θέρετρο προσπάθησε αρχικά να αποσιωπήσει το σκάνδαλο, αλλά πλέον την υπόθεση έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη. 

Ο κατηγορούμενος γκουρού εγκατέλειψε το νησί Κο Πανγκάν πριν από μερικές εβδομάδες και δεν βρίσκεται πλέον στην Ταϊλάνδη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο γκουρού έκανε απρεπείς χειρονομίες στις γυναίκες, κατά τη διάρκεια των «συνεδριών», χαϊδεύοντάς τις χωρίς τη συγκατάθεσή τους, βάζοντας τα δάχτυλά του στα γεννητικά τους όργανα.

Όταν εκείνες διαμαρτύρονταν, ο ίδιος επέμενε λέγοντας «εγώ ξέρω τι είναι καλό για σένα». Σε ορισμένες περιπτώσεις ο γκουρού εξανάγκασε τις γυναίκες να κάνουν σεξ μαζί του.

Πολλά από τα θύματα συνέχιζαν να πηγαίνουν στο θέρετρο παρά την κακοποίηση, υποστηρίζοντας πως ο γκουρού τις έκανε «πλύση εγκεφάλου», υποστηρίζοντας πως αν σταματούσαν να συνευρίσκονται μαζί του και μιλούσαν στις αρχές, θα τις ακολουθούσε «κακό κάρμα» στη ζωή τους.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον «πέρασε» η ΕΕ: Προβλέπει αποκατάσταση 20% έως το τέλος της δεκαετίας

Περιβάλλον / Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον ψήφισε η ΕΕ για αποκατάσταση του 20% της γης και της θάλασσας μέχρι το 2030

Φύτευση δέντρων, ενίσχυση του πληθυσμού των μελισσών και προστασία των θαλασσών - Τι προβλέπει ο νόμος - Γιατί ξέσπασε πολιτική θύελλα στην Αυστρία
NEWSROOM
Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει προστασία από την απέλαση και άδειες εργασίας για συζύγους Αμερικανών πολιτών

Διεθνή / Ο Μπάιντεν νομιμοποιεί τους μετανάστες συζύγους Αμερικανών πολιτών

Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι περισσότεροι από 500.000 σύζυγοι Αμερικανών πολιτών θα επωφεληθούν, αλλά και επιπλέον 50.000 νέοι κάτω των 21 ετών των οποίων ο γονέας είναι παντρεμένος με Αμερικανό πολίτη
NEWSROOM