Ταϊλάνδη: Γκουρού της γιόγκα κατηγορείται ότι βίαζε μαθήτριές του

Ταϊλάνδη: Γκουρού της γιόγκα κατηγορείται ότι βίαζε μαθήτριές του Facebook Twitter
0

Πρώην μαθήτριες και εργαζόμενοι ενός κέντρου γιόγκα στην Ταϊλάνδη, καταγγέλλουν ότι η σχολή λειτουργούσε ως «σεξουαλική αίρεση» με αναρίθμητα περιστατικά βιασμών.

Δεκατέσσερις γυναίκες και δύο άνδρες που μίλησαν στην εφημερίδα Guardian, αποκάλυψαν ότι τα τελευταία 15 χρόνια το θέρετρο για γιόγκα ενθάρρυνε τις σεξουαλικές επιθέσεις και τους βιασμούς, κάνοντας «πλύση εγκεφάλου και μισογυνισμού» σε εκατοντάδες μαθήτριες ώστε να πειστούν να κάνουν σεξ με τον γκουρού Σουάμι.

Ο γκουρού Σουάμι Βιβεκανάντα Σαρασουάτι, κατά κόσμον Ναρσίς Ταρκάου, είναι ο επικεφαλής δάσκαλος του κέντρου «ταντρικού διαλογισμού» της σχολής Agama. 

Από το 2003 που ιδρύθηκε η σχολή, εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο κέντρο ταντρικής γιόγκα στον κόσμο, με χιλιάδες μαθητές.

Εκτός από τη σχολή στην Ταϊλάνδη, η Agama διαθέτει παραρτήματα στην Ινδία, την Αυστρία και την Κολομβία, με τα τρία τέταρτα των μαθητών να είναι γυναίκες.

Οι περισσότερες από τις γυναίκες που μίλησαν ανώνυμα στην εφημερίδα είναι από τη Βρετανία, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, την Αμερική και τον Καναδά. 

Τρεις από αυτές ισχυρίζονται ότι βιάστηκαν από τον Ταρκάου ο οποίος τους υποσχόταν ότι με αυτόν τον τρόπο θα «θεραπεύσει τα ψυχολογικά τους τραύματα». Οι υπόλοιπες κατηγορούν τον γκουρού ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά σε ιδιωτικές συνεδρίες στο γραφείο του.

Τον περασμένο Ιούλιο, 31 γυναίκες κατήγγειλαν ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στο Agama και το θέρετρο προσπάθησε αρχικά να αποσιωπήσει το σκάνδαλο, αλλά πλέον την υπόθεση έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη. 

Ο κατηγορούμενος γκουρού εγκατέλειψε το νησί Κο Πανγκάν πριν από μερικές εβδομάδες και δεν βρίσκεται πλέον στην Ταϊλάνδη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο γκουρού έκανε απρεπείς χειρονομίες στις γυναίκες, κατά τη διάρκεια των «συνεδριών», χαϊδεύοντάς τις χωρίς τη συγκατάθεσή τους, βάζοντας τα δάχτυλά του στα γεννητικά τους όργανα.

Όταν εκείνες διαμαρτύρονταν, ο ίδιος επέμενε λέγοντας «εγώ ξέρω τι είναι καλό για σένα». Σε ορισμένες περιπτώσεις ο γκουρού εξανάγκασε τις γυναίκες να κάνουν σεξ μαζί του.

Πολλά από τα θύματα συνέχιζαν να πηγαίνουν στο θέρετρο παρά την κακοποίηση, υποστηρίζοντας πως ο γκουρού τις έκανε «πλύση εγκεφάλου», υποστηρίζοντας πως αν σταματούσαν να συνευρίσκονται μαζί του και μιλούσαν στις αρχές, θα τις ακολουθούσε «κακό κάρμα» στη ζωή τους.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Νέες απειλές Τραμπ κατά Ιράν: «Θα καταστρέψουμε τις μονάδες ενέργειας» - «Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση» απαντά η Τεχεράνη

«Αυτό που έχει προταθεί είναι μηνύματα που έχουμε λάβει μέσω μεσαζόντων, τα οποία υποδηλώνουν την επιθυμία των ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Διεθνή / «Ο πρίγκιπας Φίλιππος έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας», σύμφωνα με νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε

Οι αποκαλύψεις που φέρεται να έκανε συγγραφέας, γνωστός κυρίως για βιβλία που αφορούν τη βασιλική οικογένεια - Τι έγραψε για «την τελευταία νύχτα του Φιλίππου»;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Ιράν: «Θα κάψουμε» αμερικανικά στρατεύματα σε περίπτωση χερσαίας εισβολής - Kλιμάκωση και στο μέτωπο του Λιβάνου

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Καλιμπάφ, δήλωσε ότι οι ιρανικές δυνάμεις «περιμένουν την άφιξη αμερικανικών στρατευμάτων»
THE LIFO TEAM