Ταϊβάν: Γκέι ζευγάρι έγινε το πρώτο που υιοθέτησε παιδί - «Ιστορική, αλλά γλυκόπικρη νίκη»

Το πρώτο γκέι ζευγάρι στην Ταϊβάν που υιοθέτησε παιδί Facebook Twitter
Ο Wang Chen-wei (αριστερά) και ο Chen Jun-ru παίζουν με την κόρη τους, Joujou, στο διαμέρισμά τους - Φωτ.: CNN.
0

Ο Wang Chen-wei και ο Chen Jun-ru από την Ταϊβάν έγιναν το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι στο νησί που υιοθέτησε μετά από δικαστικό αγώνα ένα παιδί με το οποίο κανένας από τους δύο δεν έχει συγγένεια. 

Πλέον ζουν το οικογενειακό τους όνειρο με την 4χρονη κόρη τους, την Joujou, στη νότια πόλη Kaohsiung. Το διαμέρισμά τους είναι διακοσμημένο με σημαίες του ουράνιου τόξου και οικογενειακές φωτογραφίες.

Ωστόσο, ενώ η οικογενειακή τους ζωή είναι ευτυχισμένη, η πρόσφατη δικαστική τους νίκη είναι «γλυκόπικρη». Ενώ το δικαστήριο έκανε εξαίρεση για το ζευγάρι, ο νόμος που  αμφισβήτησαν συνεχίζει να υφίσταται και να περιορίζει τις πολιτικές ελευθερίες άλλων ομόφυλων ζευγαριών.

«Δεν μπορούμε να είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη μας, γιατί πολλοί φίλοι μας εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες», είπε ο 35χρονος Chen. «Ακόμη και μετά τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, δε νιώθαμε ευπρόσδεκτοι να κάνουμε παιδιά μαζί ως οικογένεια», πρόσθεσε ο 38χρονος Wang. «Μας αντιμετώπιζαν σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Αν και η Ταϊβάν το 2019 έγινε η πρώτη στην περιοχή που νομιμοποίησε τους γάμους ομοφυλόφιλων, η νομική μεταρρύθμιση δεν παρείχε πλήρη δικαιώματα υιοθεσίας σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε ένα νομικό κενό στο οποίο τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια και οι ελεύθεροι όλων των σεξουαλικών προσανατολισμών επιτρέπεται να υιοθετούν παιδιά με τα οποία δεν έχουν βιολογική σχέση, αλλά τα ζευγάρια του ίδιου φύλου δεν μπορούν.

Μέχρι σήμερα, ο Wang και ο Chen παραμένουν το μόνο γκέι παντρεμένο ζευγάρι στο νησί που έχουν καταφέρει να υιοθετήσουν παιδί.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ