Ταϊβάν: Έσπασε την καραντίνα για 8 δευτερόλεπτα και του έστειλαν πρόστιμο 3.500$

Ταϊβάν: Έσπασε την καραντίνα για 8 δευτερόλεπτα και του έστειλαν πρόστιμο 3.500$ Facebook Twitter
EPA
0

Οι αρχές της Ταϊβάν επέβαλαν πρόστιμο 3.500 δολαρίων σε έναν άνδρα που έσπασε την καραντίνα για μόλις 8 δευτερόλεπτα. 

Ο παραβάτης είναι ένας εργάτης από της Φιλιππίνες που διέμενε σε ξενοδοχείο καραντίνας στην Καοσιούνγκ. Ο άνδρας άνοιξε την πόρτα του δωματίου και έκανε μερικά βήματα στον διάδρομο πριν επιστρέψει και πάλι μέσα.

Αυτή η «βόλτα» των 8 δευτερολέπτων όμως καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας του ξενοδοχείου και το προσωπικό επικοινώνησε με το τμήμα Υγείας της Ταϊβάν που βεβαίωσε στον παραβάτη πρόστιμο 3.500$. 

Σύμφωνα με τους κανονισμούς καραντίνας της περιοχής, κανένας δεν επιτρέπεται να βγει από το δωμάτιο του ούτε για μια στιγμή και οποιαδήποτε έξοδος τιμωρείται με το προβλεπόμενο πρόστιμο. 

Από το ξέσπασμα της πανδημίας, η Ταϊβάν επαινέθηκε διεθνώς για την στρατηγική της απέναντι στην έξαρση της νόσου Covid-19. Δεν χρειάστηκε να επιβάλει αυστηρό lockdown, ούτε κατέφυγε σε δραστικούς περιορισμούς ελευθεριών, όπως έγινε στην ηπειρωτική Κίνα.

Οι αρχές έδωσαν αντίθετα βαρύτητα στην ταχύτητα της απόκρισης και ξεκίνησαν τους ελέγχους επισκεπτών από την Γουχάν ήδη από τις 31 Δεκεμβρίου, όταν ακόμα ο ιός ήταν ακόμα μια ανεπιβεβαίωτη αλλά ανησυχητική φήμη. Παράλληλα έγιναν επενδύσεις στα μαζικά τεστ και την αποτελεσματική ιχνηλασία. 

Αυτό είχε ως αποτελέσματα να έχουν καταγραφεί μόλις 716 κρούσματα και επτά θάνατοι στο νησί των 23 εκατομμυρίων κατοίκων μέχρι σήμερα.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Αρχαιολογία & Ιστορία / Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νούρι Ερσόι ανακοίνωσε ότι δύο αγάλματα που απεικονίζουν τον Δία και την Αφροδίτη ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο
NEWSROOM
O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

LiFO politics / O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

Ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς μιλάει στη Βασιλική Σιούτη για την αδυναμία της Ελλάδας να πείσει την ΕΕ να ασχοληθεί με την καταπάτηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και δηλώνει ότι η χώρα θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, «αν υπήρχε διάθεση από τους τότε διαπραγματευτές για μία ευρύτερη στήριξη στη Βουλή».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ