Ταϊβάν: Έσπασε την καραντίνα για 8 δευτερόλεπτα και του έστειλαν πρόστιμο 3.500$

Ταϊβάν: Έσπασε την καραντίνα για 8 δευτερόλεπτα και του έστειλαν πρόστιμο 3.500$ Facebook Twitter
EPA
0

Οι αρχές της Ταϊβάν επέβαλαν πρόστιμο 3.500 δολαρίων σε έναν άνδρα που έσπασε την καραντίνα για μόλις 8 δευτερόλεπτα. 

Ο παραβάτης είναι ένας εργάτης από της Φιλιππίνες που διέμενε σε ξενοδοχείο καραντίνας στην Καοσιούνγκ. Ο άνδρας άνοιξε την πόρτα του δωματίου και έκανε μερικά βήματα στον διάδρομο πριν επιστρέψει και πάλι μέσα.

Αυτή η «βόλτα» των 8 δευτερολέπτων όμως καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας του ξενοδοχείου και το προσωπικό επικοινώνησε με το τμήμα Υγείας της Ταϊβάν που βεβαίωσε στον παραβάτη πρόστιμο 3.500$. 

Σύμφωνα με τους κανονισμούς καραντίνας της περιοχής, κανένας δεν επιτρέπεται να βγει από το δωμάτιο του ούτε για μια στιγμή και οποιαδήποτε έξοδος τιμωρείται με το προβλεπόμενο πρόστιμο. 

Από το ξέσπασμα της πανδημίας, η Ταϊβάν επαινέθηκε διεθνώς για την στρατηγική της απέναντι στην έξαρση της νόσου Covid-19. Δεν χρειάστηκε να επιβάλει αυστηρό lockdown, ούτε κατέφυγε σε δραστικούς περιορισμούς ελευθεριών, όπως έγινε στην ηπειρωτική Κίνα.

Οι αρχές έδωσαν αντίθετα βαρύτητα στην ταχύτητα της απόκρισης και ξεκίνησαν τους ελέγχους επισκεπτών από την Γουχάν ήδη από τις 31 Δεκεμβρίου, όταν ακόμα ο ιός ήταν ακόμα μια ανεπιβεβαίωτη αλλά ανησυχητική φήμη. Παράλληλα έγιναν επενδύσεις στα μαζικά τεστ και την αποτελεσματική ιχνηλασία. 

Αυτό είχε ως αποτελέσματα να έχουν καταγραφεί μόλις 716 κρούσματα και επτά θάνατοι στο νησί των 23 εκατομμυρίων κατοίκων μέχρι σήμερα.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / ΟΗΕ: Οι δαπάνες των ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράν θα μπορούσαν να έχουν σώσει 87 εκατ. ζωές

«Κατακλυσμική» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής υπηρεσίας του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας του έχει μειωθεί κατά περίπου 50%
ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ