Τagesspiegel: H ΕΥΠ πίσω από την υποκλοπή της συνομιλίας Βελκουλέσκου - Τόμσεν

Τagesspiegel: H ΕΥΠ πίσω από την υποκλοπή της συνομιλίας Βελκουλέσκου - Τόμσεν Facebook Twitter
1

Η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel εκτιμά πως πίσω από τη διαρροή των συνομιλιών Τόμσεν - Βελκουλέσκου, βρίσκεται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

«Ο Γιάννης Ρουμπάτης ανήκει ίσως σε αυτούς που τρίβουν τα χέρια τους. Ο επικεφαλής της ελληνικής υπηρεσίας πληροφοριών, ένας άνθρωπος του Τσίπρα, θεωρείται ως η πηγή της διαρροής, η οποία κλόνισε την ήδη χαμηλή εμπιστοσύνη μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της» σχολιάζει το δημοσίευμα. 

Όπως προσθέτει η εφημερίδα, η υποκλοπή έγινε από ένα τηλεφώνημα από δωμάτιο του Χίλτον στην Αθήνα προς την έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον και στη συνέχεια δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Wikileaks.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, απευθυνόμενος στην επικεφαλής του κλιμακίου του Ταμείου στην Αθήνα, Ντέλια Βελκουλέσκου, τάσσεται ανοιχτά υπέρ της καθυστέρησης των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα. Η απόδοση του ονόματος "Velculescu" ως "Velkouleskou", όπως γράφει η εφημερίδα, είναι ενδεικτικό ότι "παρεμβλήθηκε ελληνικό χέρι".

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΠΕΙΣ ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΝΕΚΡΗ ΔΙΚΗ

Διεθνή / «Λυπάμαι βαθιά» λέει ο ορειβάτης για τον θάνατο της συντρόφου του στις Άλπεις, απορρίπτει όμως τις κατηγορίες

Η 33χρονη έχασε τη ζωή της από υποθερμία κατά την κοινή τους προσπάθεια να φτάσουν στην κορυφή - Ο άνδρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν και δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή - Kλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν

Η στρατιωτική κινητοποίηση εξελίσσεται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στη Γενεύη για μια πιθανή συμφωνία σχετικά με τον εμπλουτισμό ουρανίου
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΔΙΚΗ FACEBOOK

Διεθνή / Στο εδώλιο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Άρχισε η δίκη «σταθμός» - Έδωσε την ίδια απάντηση πάνω από 12 φορές

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook όταν ήταν φοιτητής το 2004, κατέθεσε για την υπόθεση εθισμού στην τεχνολογία, μετά από αγωγές εναντίον της Meta και του YouTube
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια