Τα πιο ακριβά εστιατόρια με αστέρι Michelin - Τα μισά είναι στην ίδια χώρα

Τα πιο ακριβά εστιατόρια με αστέρι Michelin - Τα μισά είναι στην ίδια χώρα Facebook Twitter
0

Τα γεύματα σε ένα εστιατόριο με αστέρι Μισελέν συχνά στοιχίζουν ακριβά, και κάθε πιάτο υπόσχεται μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Ο οδηγός Μισελέν, η βίβλος της «γαστρονομίας», αποκαλύπτει κάθε χρόνο  τα κορυφαία εστιατόρια του κόσμου. Κάποια εξ αυτών είναι οικονομικά προσιτά, ενώ άλλα σε πολλούς φαντάζουν απλησίαστα, καθώς για ένα γεύμα οι τιμές μπορούν να ξεπερνούν τα 300 δολάρια.

Ο ιστότοπος μαγειρικής Chef’s Pencil αποφάσισε να εντοπίσει τα πιο ακριβά εστιατόρια με αστέρι Μισελέν, ερευνώντας το μενού γευσιγνωσίας σε περισσότερα από 450 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Το top 10

Σύμφωνα με το Chef’s Pencil, τα 10 πιο ακριβά εστιατόρια (τιμή ανά άτομο, συνήθως δεν περιλαμβάνει ποτά και χρεώσεις υπηρεσιών) που είτε έχουν λάβει αστέρι Μισελέν, είτε διευθύνει σεφ που έχει λάβει αστέρι.

  1. Sublimotion, Ibiza, Spain — $1,740
  2. Ultraviolet by Paul Pairet, Shanghai, China — $1,422
  3. Kitcho Arashiyama Honten, Kyoto, Japan — $910
  4. Azabu Kadowaki, Tokyo, Japan — $825
  5. Masa, New York City, United States — $800
  6. (Ισοβαθμούν) Joel Robuchon, Tokyo, Japan — $637
  7. (Ισοβαθμούν) Kikunoi Honten, Kyoto, Japan — $637
  8. (Ισοβαθμούνie) Gion Maruyama, Kyoto, Japan — $637
  9. Guy Savoy, Paris, France — $615
  10. Piazza Duomo, Alba, Italy — $580

Η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα που εμφανίζεται περισσότερες από μία φορές σε αυτή τη λίστα και τα εστιατόριά της —που βρίσκονται στο Κιότο και το Τόκιο— κυριαρχούν στη λίστα. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο Joel Robuchon με έδρα το Τόκιο, που βρίσκεται στο Νο. 6 (ισοφαρίζοντας με άλλους δυο της λίστας), σερβίρει γαλλική κουζίνα.

Το μόνο εστιατόριο των Ηνωμένων Πολιτειών που μπήκε στο top 10, το Masa, είναι επίσης ένα ιαπωνικό εστιατόριο.

Η Ιαπωνία φιλοξενεί τον υψηλότερο αριθμό εστιατορίων Michelin κατά κεφαλήν στον κόσμο, με το Τόκιο να έχει περισσότερα εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin από οποιαδήποτε άλλη πόλη, σύμφωνα με το Chef’s Pencil.

Γιατί τα ιαπωνικά εστιατόρια μπορεί να είναι τόσο ακριβά

Ο σεφ Masaharu Morimoto, γνωστός σε εκατομμύρια ως πρωταγωνιστής των τηλεοπτικών εκπομπών μαγειρικής «Iron Chef» και «Iron Chef America», εξηγεί τους λόγους που τα ιαπωνικά εστιατόρια είναι ακριβά.

«Τα ιαπωνικά εστιατόρια προμηθεύονται ψάρια από όλο τον κόσμο, γεγονός που αυξάνει το κόστος των συστατικών», είπε. «Υπάρχει επίσης ένα κόστος σωστής αποστολής και αποθήκευσης για αυτά τα συστατικά, δεδομένου ότι τα φρέσκα θαλασσινά έχουν μικρή διάρκεια ζωής», αναφέρει.

Ο Morimoto είπε ότι «οι δεξιότητες που έχει ο σεφ - η ακρίβεια και η τέχνη στην παρασκευή και το σερβίρισμα των πιάτων» είναι άλλοι παράγοντες.

Τα ιαπωνικά εστιατόρια μπορεί να είναι αρκετά μικρά, με τα εστιατόρια να έχουν την αμέριστη προσοχή από τον σεφ.

«Τα εστιατόρια με περιορισμένο αριθμό θέσεων συνήθως προσπαθούν να προσφέρουν μια οικεία και ουσιαστική εμπειρία φαγητού στους καλεσμένους τους», είπε ο Morimoto. «Πολλά αξιόλογα εστιατόρια σούσι έχουν το πολύ οκτώ θέσεις — χωρίς σέρβις ή επιπλέον προσωπικό».

Πολλά γεύματα σε πολυτελή ιαπωνικά εστιατόρια σερβίρονται σε στιλ omakase, όπου οι σεφ επιλέγουν τι θα σερβίρουν. Αυτό επιτρέπει στους σεφ να προετοιμάσουν «μια περιπέτεια που δεν μοιάζει με καμία άλλη» για «μια αξέχαστη γευστική εμπειρία πολλών πιάτων που περιλαμβάνει τα πιο φρέσκα ψάρια και διάφορα άλλα ειδικά συστατικά που προορίζονται για αυτό το πραγματικά μοναδικό γεύμα», είπε ο Morimoto.
 

Με πληροφορίες CNBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιρανός ΥΠΕΞ: Η Τεχεράνη θα δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά της με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων

Διεθνή / Ιράν: Ο όρος για να δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά του

Απευθυνόμενος στη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, την αποκαλούμενη ομάδα Ε3, ο Ιρανός ΥΠΕΞ τονίζει: «Αν δεν αδράξουν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές»
LIFO NEWSROOM
Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

Διεθνή / Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

«Προειδοποίησα τη Χαμάς για τις συνέπειες που θα έχει η άρνησή της, αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση, δεν θα υπάρξει άλλη» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη συμφωνία περί ανταλλαγής ομήρων
LIFO NEWSROOM
Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

Διεθνή / Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

​​​​​​​Microsoft και NetBlocks επιβεβαιώνουν βλάβες σε καλωδιακά συστήματα στην Ερυθρά Θάλασσα – Χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν και τα ΗΑΕ επηρεάστηκαν με χαμηλές ταχύτητες και διακοπές.
LIFO NEWSROOM
Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Διεθνή / Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Ο 15χρονος Κάρολο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία το 2006, αγιοκατατάχθηκε από τον Πάπα Λέοντα. Ακολουθώντας όλα τα στάδια της Καθολικής Εκκλησίας, έγινε ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials
LIFO NEWSROOM
Χάος στο Λονδίνο: 425 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action – «Μας χτυπούσαν, μας έφτυναν» λέει η αστυνομία

Διεθνή / Χάος στο Λονδίνο: 425 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action – «Μας χτυπούσαν, μας έφτυναν» λέει η αστυνομία

Η αστυνομία καταγγέλλει βία και οι διαδηλωτές μιλούν για καταστολή - Το πρώτο κύμα συλλήψεων σημειώθηκε μόλις 12 λεπτά μετά την επίσημη έναρξη της πορείας
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στο κυβερνητικό κτίριο στο Κίεβο: Ο μεγαλύτερος ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός από την αρχή του πολέμου

Διεθνή / Φωτιά στο κυβερνητικό κτίριο στο Κίεβο: Ο μεγαλύτερος ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός από την αρχή του πολέμου

Πέρα από την πρωτεύουσα, εκρήξεις συγκλόνισαν την κεντρική πόλη Κρεμεντσούκ, όπου σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, καθώς και την Κριβίι Ριχ, στόχος χτυπημάτων σε υποδομές μεταφορών και πόλης
LIFO NEWSROOM
Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Διεθνή / Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Ο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία μόλις 15 ετών, είχε γίνει γνωστός για την αγάπη του στην τεχνολογία και ιδιαίτερα για τη δημιουργία ιστοσελίδων που κατέγραφαν «θαύματα» με σκοπό τη διάδοση της καθολικής διδασκαλία
LIFO NEWSROOM