Τα πιο ακριβά εστιατόρια με αστέρι Michelin - Τα μισά είναι στην ίδια χώρα

Τα πιο ακριβά εστιατόρια με αστέρι Michelin - Τα μισά είναι στην ίδια χώρα Facebook Twitter
0

Τα γεύματα σε ένα εστιατόριο με αστέρι Μισελέν συχνά στοιχίζουν ακριβά, και κάθε πιάτο υπόσχεται μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Ο οδηγός Μισελέν, η βίβλος της «γαστρονομίας», αποκαλύπτει κάθε χρόνο  τα κορυφαία εστιατόρια του κόσμου. Κάποια εξ αυτών είναι οικονομικά προσιτά, ενώ άλλα σε πολλούς φαντάζουν απλησίαστα, καθώς για ένα γεύμα οι τιμές μπορούν να ξεπερνούν τα 300 δολάρια.

Ο ιστότοπος μαγειρικής Chef’s Pencil αποφάσισε να εντοπίσει τα πιο ακριβά εστιατόρια με αστέρι Μισελέν, ερευνώντας το μενού γευσιγνωσίας σε περισσότερα από 450 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Το top 10

Σύμφωνα με το Chef’s Pencil, τα 10 πιο ακριβά εστιατόρια (τιμή ανά άτομο, συνήθως δεν περιλαμβάνει ποτά και χρεώσεις υπηρεσιών) που είτε έχουν λάβει αστέρι Μισελέν, είτε διευθύνει σεφ που έχει λάβει αστέρι.

  1. Sublimotion, Ibiza, Spain — $1,740
  2. Ultraviolet by Paul Pairet, Shanghai, China — $1,422
  3. Kitcho Arashiyama Honten, Kyoto, Japan — $910
  4. Azabu Kadowaki, Tokyo, Japan — $825
  5. Masa, New York City, United States — $800
  6. (Ισοβαθμούν) Joel Robuchon, Tokyo, Japan — $637
  7. (Ισοβαθμούν) Kikunoi Honten, Kyoto, Japan — $637
  8. (Ισοβαθμούνie) Gion Maruyama, Kyoto, Japan — $637
  9. Guy Savoy, Paris, France — $615
  10. Piazza Duomo, Alba, Italy — $580

Η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα που εμφανίζεται περισσότερες από μία φορές σε αυτή τη λίστα και τα εστιατόριά της —που βρίσκονται στο Κιότο και το Τόκιο— κυριαρχούν στη λίστα. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο Joel Robuchon με έδρα το Τόκιο, που βρίσκεται στο Νο. 6 (ισοφαρίζοντας με άλλους δυο της λίστας), σερβίρει γαλλική κουζίνα.

Το μόνο εστιατόριο των Ηνωμένων Πολιτειών που μπήκε στο top 10, το Masa, είναι επίσης ένα ιαπωνικό εστιατόριο.

Η Ιαπωνία φιλοξενεί τον υψηλότερο αριθμό εστιατορίων Michelin κατά κεφαλήν στον κόσμο, με το Τόκιο να έχει περισσότερα εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin από οποιαδήποτε άλλη πόλη, σύμφωνα με το Chef’s Pencil.

Γιατί τα ιαπωνικά εστιατόρια μπορεί να είναι τόσο ακριβά

Ο σεφ Masaharu Morimoto, γνωστός σε εκατομμύρια ως πρωταγωνιστής των τηλεοπτικών εκπομπών μαγειρικής «Iron Chef» και «Iron Chef America», εξηγεί τους λόγους που τα ιαπωνικά εστιατόρια είναι ακριβά.

«Τα ιαπωνικά εστιατόρια προμηθεύονται ψάρια από όλο τον κόσμο, γεγονός που αυξάνει το κόστος των συστατικών», είπε. «Υπάρχει επίσης ένα κόστος σωστής αποστολής και αποθήκευσης για αυτά τα συστατικά, δεδομένου ότι τα φρέσκα θαλασσινά έχουν μικρή διάρκεια ζωής», αναφέρει.

Ο Morimoto είπε ότι «οι δεξιότητες που έχει ο σεφ - η ακρίβεια και η τέχνη στην παρασκευή και το σερβίρισμα των πιάτων» είναι άλλοι παράγοντες.

Τα ιαπωνικά εστιατόρια μπορεί να είναι αρκετά μικρά, με τα εστιατόρια να έχουν την αμέριστη προσοχή από τον σεφ.

«Τα εστιατόρια με περιορισμένο αριθμό θέσεων συνήθως προσπαθούν να προσφέρουν μια οικεία και ουσιαστική εμπειρία φαγητού στους καλεσμένους τους», είπε ο Morimoto. «Πολλά αξιόλογα εστιατόρια σούσι έχουν το πολύ οκτώ θέσεις — χωρίς σέρβις ή επιπλέον προσωπικό».

Πολλά γεύματα σε πολυτελή ιαπωνικά εστιατόρια σερβίρονται σε στιλ omakase, όπου οι σεφ επιλέγουν τι θα σερβίρουν. Αυτό επιτρέπει στους σεφ να προετοιμάσουν «μια περιπέτεια που δεν μοιάζει με καμία άλλη» για «μια αξέχαστη γευστική εμπειρία πολλών πιάτων που περιλαμβάνει τα πιο φρέσκα ψάρια και διάφορα άλλα ειδικά συστατικά που προορίζονται για αυτό το πραγματικά μοναδικό γεύμα», είπε ο Morimoto.
 

Με πληροφορίες CNBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ