Τα πιο ακριβά εστιατόρια με αστέρι Michelin - Τα μισά είναι στην ίδια χώρα

Τα πιο ακριβά εστιατόρια με αστέρι Michelin - Τα μισά είναι στην ίδια χώρα Facebook Twitter
0

Τα γεύματα σε ένα εστιατόριο με αστέρι Μισελέν συχνά στοιχίζουν ακριβά, και κάθε πιάτο υπόσχεται μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Ο οδηγός Μισελέν, η βίβλος της «γαστρονομίας», αποκαλύπτει κάθε χρόνο  τα κορυφαία εστιατόρια του κόσμου. Κάποια εξ αυτών είναι οικονομικά προσιτά, ενώ άλλα σε πολλούς φαντάζουν απλησίαστα, καθώς για ένα γεύμα οι τιμές μπορούν να ξεπερνούν τα 300 δολάρια.

Ο ιστότοπος μαγειρικής Chef’s Pencil αποφάσισε να εντοπίσει τα πιο ακριβά εστιατόρια με αστέρι Μισελέν, ερευνώντας το μενού γευσιγνωσίας σε περισσότερα από 450 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Το top 10

Σύμφωνα με το Chef’s Pencil, τα 10 πιο ακριβά εστιατόρια (τιμή ανά άτομο, συνήθως δεν περιλαμβάνει ποτά και χρεώσεις υπηρεσιών) που είτε έχουν λάβει αστέρι Μισελέν, είτε διευθύνει σεφ που έχει λάβει αστέρι.

  1. Sublimotion, Ibiza, Spain — $1,740
  2. Ultraviolet by Paul Pairet, Shanghai, China — $1,422
  3. Kitcho Arashiyama Honten, Kyoto, Japan — $910
  4. Azabu Kadowaki, Tokyo, Japan — $825
  5. Masa, New York City, United States — $800
  6. (Ισοβαθμούν) Joel Robuchon, Tokyo, Japan — $637
  7. (Ισοβαθμούν) Kikunoi Honten, Kyoto, Japan — $637
  8. (Ισοβαθμούνie) Gion Maruyama, Kyoto, Japan — $637
  9. Guy Savoy, Paris, France — $615
  10. Piazza Duomo, Alba, Italy — $580

Η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα που εμφανίζεται περισσότερες από μία φορές σε αυτή τη λίστα και τα εστιατόριά της —που βρίσκονται στο Κιότο και το Τόκιο— κυριαρχούν στη λίστα. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο Joel Robuchon με έδρα το Τόκιο, που βρίσκεται στο Νο. 6 (ισοφαρίζοντας με άλλους δυο της λίστας), σερβίρει γαλλική κουζίνα.

Το μόνο εστιατόριο των Ηνωμένων Πολιτειών που μπήκε στο top 10, το Masa, είναι επίσης ένα ιαπωνικό εστιατόριο.

Η Ιαπωνία φιλοξενεί τον υψηλότερο αριθμό εστιατορίων Michelin κατά κεφαλήν στον κόσμο, με το Τόκιο να έχει περισσότερα εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin από οποιαδήποτε άλλη πόλη, σύμφωνα με το Chef’s Pencil.

Γιατί τα ιαπωνικά εστιατόρια μπορεί να είναι τόσο ακριβά

Ο σεφ Masaharu Morimoto, γνωστός σε εκατομμύρια ως πρωταγωνιστής των τηλεοπτικών εκπομπών μαγειρικής «Iron Chef» και «Iron Chef America», εξηγεί τους λόγους που τα ιαπωνικά εστιατόρια είναι ακριβά.

«Τα ιαπωνικά εστιατόρια προμηθεύονται ψάρια από όλο τον κόσμο, γεγονός που αυξάνει το κόστος των συστατικών», είπε. «Υπάρχει επίσης ένα κόστος σωστής αποστολής και αποθήκευσης για αυτά τα συστατικά, δεδομένου ότι τα φρέσκα θαλασσινά έχουν μικρή διάρκεια ζωής», αναφέρει.

Ο Morimoto είπε ότι «οι δεξιότητες που έχει ο σεφ - η ακρίβεια και η τέχνη στην παρασκευή και το σερβίρισμα των πιάτων» είναι άλλοι παράγοντες.

Τα ιαπωνικά εστιατόρια μπορεί να είναι αρκετά μικρά, με τα εστιατόρια να έχουν την αμέριστη προσοχή από τον σεφ.

«Τα εστιατόρια με περιορισμένο αριθμό θέσεων συνήθως προσπαθούν να προσφέρουν μια οικεία και ουσιαστική εμπειρία φαγητού στους καλεσμένους τους», είπε ο Morimoto. «Πολλά αξιόλογα εστιατόρια σούσι έχουν το πολύ οκτώ θέσεις — χωρίς σέρβις ή επιπλέον προσωπικό».

Πολλά γεύματα σε πολυτελή ιαπωνικά εστιατόρια σερβίρονται σε στιλ omakase, όπου οι σεφ επιλέγουν τι θα σερβίρουν. Αυτό επιτρέπει στους σεφ να προετοιμάσουν «μια περιπέτεια που δεν μοιάζει με καμία άλλη» για «μια αξέχαστη γευστική εμπειρία πολλών πιάτων που περιλαμβάνει τα πιο φρέσκα ψάρια και διάφορα άλλα ειδικά συστατικά που προορίζονται για αυτό το πραγματικά μοναδικό γεύμα», είπε ο Morimoto.
 

Με πληροφορίες CNBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

Διεθνή / Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

«Αυτή δεν είναι μια ενημερωμένη πολιτική αλλά μια νέα πολιτική για την αντιμετώπιση τυχόν παραπληροφόρησης και για να επιβεβαιώσουμε εκ νέου ότι απαγορεύουμε αυτά τα σύμβολα», τονίζει σε δελτίο Τύπου η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Σήμερα η συνάντηση με Τραμπ - «Έτοιμος, ό,τι κι αν συμβεί» ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο Ζοχράν Μαμντάνι είναι ένας «αποφασισμένος αντίπαλος» του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγορεί μεταξύ άλλων ότι υπερασπίζεται κατά προτεραιότητα τους πλέον εύπορους Αμερικανούς
LIFO NEWSROOM
BBC ΝΤΑΙΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

Διεθνή / Νέο βιβλίο κατηγορεί το BBC για συγκάλυψη μετά τη συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1995

Μια ανεξάρτητη έρευνα που ζήτησε το BBC επιβεβαίωσε το 2021 πως πλαστά έγγραφα είχαν παρουσιαστεί στον αδελφό της πριγκίπισσας, Τσαρλς Σπένσερ, προκειμένου να την πείσει να παραχωρήσει αυτήν τη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM
Βραβεία Νόμπελ: Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο θα θεωρηθεί «φυγόδικη» εάν πάει στη Νορβηγία να παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο θα θεωρηθεί «φυγόδικη» εάν πάει στη Νορβηγία να το παραλάβει

«Αν έβγαινε από την επικράτεια της Βενεζουέλας ενώ εκκρεμούν ποινικές έρευνες σε βάρος της, θα θεωρείτο φυγόδικη», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας, θυμίζοντας ότι η Ματσάδο ερευνάται για «συνωμοσία, υποκίνηση μίσους και τρομοκρατία»
LIFO NEWSROOM
Το πλήρες αρχείο από τις Δίκες της Νυρεμβέργης γίνεται διαθέσιμο διαδικτυακά

Διεθνή / Το πλήρες αρχείο από τις Δίκες της Νυρεμβέργης γίνεται διαθέσιμο διαδικτυακά

Η συλλογή περιλαμβάνει περισσότερες από 750.000 σελίδες από τα πρακτικά των συνεδριάσεων, τα υπομνήματα των νομικών ομάδων και τα αποδεικτικά στοιχεία των 13 δικών που διεξήχθησαν στη Νυρεμβέργη μεταξύ 1945 και 1949
LIFO NEWSROOM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΠΑΔΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διεθνή / Τουρκία: Αντιμέτωπη με μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις στο ποδόσφαιρο - Πώς ξετυλίχθηκε η υπόθεση

Το σκάνδαλο στοιχηματισμού στην Τουρκία επιβεβαιώνει αυτό που ήδη πίστευαν αρκετοί φίλαθλοι, ότι διαιωνίζεται ένα σύστημα νεποτισμού και διαφθοράς στη χώρα
LIFO NEWSROOM