Τα «παπούτσια του Σατανά» με ανθρώπινο αίμα μόλις έγιναν απαγορευμένα, μετά τη μήνυση της Nike

Judge Orders Lil Nas X Satan Shoes Off the Market for Now Facebook Twitter
0

«Είναι έργα τέχνης»

Με επιστολή τους στο δικαστήριο, οι δικηγόροι της πανίσχυρης φίρμας Debevoise & Plimpton που εκπροσωπεί την MSCH επιχειρηματολόγησαν ότι τα 666 ζευγάρια αθλητικών δεν ήταν τυπικά παπούτσια αλλά αριθμημένα έργα τέχνης που πωλούνταν ξεχωριστά σε συλλέκτες. 

Η MSCHF είχε στο παρελθόν μεταπωλήσει και τα συλλεκτικά «αθλητικά Ιησού», λευκά Nike Air με αγιασμό και σταυρούς στα κορδόνια. Για εκείνα τα ζευγάρια δεν είχε διωχθεί και τώρα υποστηρίζει πως, όπως εκείνη η εκδοχή, έτσι και αυτή θα παρουσιάζεται στο μέλλον σε καλλιτεχνικές συλλογές, ακόμα και σε μουσεία. 

Απαντώντας, η Nike αφήνει τώρα ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά, έστω και ετεροχρονισμένα, και για τα «παπούτσια του Ιησού». 

Στην σημερινή ακρόαση, οι δικηγόροι της Nike υποστήριξαν πως έχουν καταθέσει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ακόμα και φανατικοί της σειράς αθλητικών παπουτσιών είχαν «μπερδευτεί», προσθέτοντας πως ορισμένοι μποϊκοτάρουν πλέον την Nike επειδή νομίζουν ότι σχετίζεται με το συγκεκριμένο παπούτσι. «Κάποιοι καταναλωτές λένε ότι δεν θα αγοράσουν παπούτσια της Nike ποτέ στο μέλλον». 

Judge Orders Lil Nas X Satan Shoes Off the Market for Now Facebook Twitter

Οι δικηγόροι της MSCHF ζητούν από τους δικαστές να αποφανθούν για το κατά πόσο το χαρακτηριστικό εμπορικό σήμα της Nike έχει καλλιτεχνική σύνδεση και αν, σε αυτή την περίπτωση, είναι παραπλανητικό. Στο παρελθόν, έχουν εξεταστεί παρόμοιες υποθέσεις όπως φωτογραφία μίας «γυμνής» κούκλας Barbie. 

Η καλλιτεχνική κολεκτίβα υποστηρίζει άλλωστε πως τα 665 από τα 666 μαύρα ζευγάρια έχουν ήδη ξεπουληθεί. «Δεν υπάρχει λόγος για ανάκληση», είπαν οι δικηγόροι στον δικαστή. «Δεν το κάνουν για τα χρήματα, είναι μήνυμα». 

Η Nike απαντά πως η MSCHF προσπαθεί να «χτίσει» ένα brand, πουλώντας τα παπούτσια σε μία δευτερεύουσα αγορά με την εμπλοκή και άλλων σελέμπριτι όπως η Miley Cyrus. Εκφράζει δε την υποψία της ότι ορισμένα από τα επίμαχα ζευγάρια ταχυδρομήθηκαν στους παραλήπτες μετά την κατάθεση της μήνυσης. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολωνία: Ακυρώθηκαν συναυλίες του Ρότζερ Γουότερς λόγω δηλώσεών του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Διεθνή / Πολωνία: Ακυρώθηκαν συναυλίες του Ρότζερ Γουότερς λόγω δηλώσεών του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Ενθαρρύνω όλους τους εμπλεκόμενους στον καταστροφικό πόλεμο στην Ουκρανία και ιδίως τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας, να εργαστούν για μια ειρήνη μέσω διαπραγματεύσεων»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ