Τα διάσημα «Χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας» στο Μουσείο της Βίβλου είναι ψεύτικα

Τα διάσημα «Χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας» στο Μουσείο της Βίβλου είναι ψεύτικα Facebook Twitter
0

Πέντε από τα πολυτιμότερα εκθέματα του Μουσείου της Βίβλου στην Ουάσιγκτον, που θεωρούνταν μέρος από τα ιστορικά «Χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας», βρέθηκαν να είναι ψεύτικα. 

Ακαδημαϊκοί έλεγξαν τα στοιχεία και διαπίστωσαν πως «εμφανίζουν χαρακτηριστικά που δεν συμφωνούν με την αρχαία καταγωγή και γι' αυτό το λόγο θα πάψουν να εκτίθενται», ανέφερε το μουσείο. 

Τα «Χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας» είναι τα παλαιότερα αντίγραφα της Βίβλου που έχουν βρεθεί ποτέ και περιλαμβάνουν εδάφια της Εβραϊκής Βίβλου ή της Παλαιάς Διαθήκης, που χρονολογούνται μέχρι και 1.800 με 2.000 χρόνια πριν. 

«Παρόλο που πιστεύαμε πως ο έλεγχος θα έδειχνε διαφορετικά αποτελέσματα, αυτή είναι μια ευκαιρία να διαφωτίσουμε το κοινό σχετικά με την σημασία της διασταύρωσης της αυθεντικότητας των σπανίων βιβλικών αποσπασμάτων, την διαδικασία ελέγχου αλλά και την δέσμευσή μας για διαφάνεια», σχολίασε ο Jeffrey Kloha, επικεφαλής επιμελητής του μουσείου.

Παρόλο που το κόστος των συγκεκριμένων κομματιών δεν έχει αποκαλυφθεί, το Μουσείου της Βίβλου πιστεύεται πως έχει επενδύσει εκατομμύρια δολάρια πάνω τους, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που αμφισβητείται η αυθεντικότητα των εκθεμάτων- κάτι παρόμοιο είχε συμβεί πριν τα εγκαίνια τον Νοέμβριο του 2017. 

Σήμερα πολλά από τα «Χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας» -που συνολικά φτάνουν περίπου τα 100.000- φιλοξενούνται στο Μουσείο του Ισραήλ. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Η Παμ Μπόντι έχει δεχτεί έντονη κριτική από μέρος της πολιτικής βάσης του Τραμπ, αφού τη προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Επστάιν διατηρούσε «λίστα πελατών» ή εκβίαζε ισχυρά πρόσωπα
LIFO NEWSROOM
Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Διεθνή / Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Πρόκειται για 92 Δρούζους, ανάμεσά τους 21 πολίτες που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από δυνάμεις των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών, 93 μέλη δυνάμεων προσκείμενων στην κυβέρνηση και 18 Βεδουίνους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM