Τα βρετανικά pet shops θα απαγορεύεται να πουλάνε κουτάβια και γατάκια

Τα βρετανικά pet shops θα απαγορεύεται να πουλάνε κουτάβια και γατάκια Facebook Twitter
0

Τα βρετανικά pet shops θα απαγορεύεται να πουλάνε κουτάβια και γατάκια, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να σταματήσει η εκτροφή σκύλων.

Οι πωλήσεις από σκύλους και γάτες ηλικίας κάτω των 6 μηνών θα απαγορευτούν, κάτι που σημαίνει πως οι αγοραστές θα πρέπει να μιλούν απευθείας με τον εκτροφέα ή το αντίστοιχο εξουσιοδοτημένο κέντρο υιοθεσίας. 

Την πρωτοβουλία ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών υποθέσεων (Department of Environment Food and Rural Affairs- DEFRA), καθώς το 95% των πολιτών δήλωσε πως θα στήριζε μια τέτοιου είδους απαγόρευση. Επίσης ακολουθεί την νέα νομοθεσία, που εφαρμόζεται από αρχές Οκτωβρίου, και απαγορεύει στους νόμιμους εκτροφείς να δίνουν κουτάβια και γατάκια κάτω των 8 μηνών. 

Ο αρμόδιος υπουργός, Ντέιβιντ Ρατλεϊ ανακοίνωσε πως η απαγόρευση θα εφαρμοστεί εντός του 2019 και δεσμεύτηκε πως η κυβέρνηση θα «εξασφαλίσει το σωστό ξεκίνημα στην ζωή στα τόσο αγαπημένα κατοικίδια του έθνους». «Προτρέπω όποιον σκέφτεται να αγοράσει ένα κουτάβι ή άλλο κατοικίδιο, αυτήν την εποχή του χρόνου να σκεφτεί πολύ προσεκτικά πριν το κάνει», πρόσθεσε. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM
Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Διεθνή / Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε η ίδρυση του νέου δήμου γύρω από το διαστημικό κέντρο της SpaceX – Φόβοι για ιδιωτικοποίηση δημόσιων χώρων και υπερεξουσίες στον Μασκ
LIFO NEWSROOM