Σύζυγος Άσαντ: Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Μόσχας με πιθανότητες 50 – 50 να νικήσει τη λευχαιμία

Σύζυγος Άσαντ: Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Μόσχας με πιθανότητες 50 – 50 να νικήσει τη λευχαιμία Facebook Twitter
Φωτ: Syrian Presidency / Facebook
0

Η  Άσμα αλ Άσαντ νοσηλεύεται στην απομόνωση σε νοσοκομείο της Μόσχας με λευχαιμία ενώ οι πιθανότητες για να ζήσει είναι μόνο 50%, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς της πρώην Πρώτης Κυρίας της Συρίας.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον της οικογένειας Άσαντ, που μίλησαν πρόσφατα στη βρετανική εφημερίδα Telegraph, η σύζυγος του Σύρου δικτάτορα είχε αναχωρήσει για τη Μόσχα ώστε να υποβληθεί σε θεραπεία μερικές εβδομάδες πριν την πτώση του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία. Η 49χρονη Άσμα αλ Άσαντ είχε διαγνωστεί με οξεία μυελογενή λευχαιμία (μορφή καρκίνου των κυττάρων) τον περασμένο Μάιο ενώ μεταξύ του 2018 και του 2019 είχε δώσει μάχη με τον καρκίνο του μαστού από τον οποίο είχε θεραπευτεί.

Αν και η πορεία της υγείας της έδειξε να βελτιώνεται, τις τελευταίες εβδομάδες η κατάσταση της 49χρονης επιδεινώθηκε και σύμφωνα με πηγές κοντά στην οικογένεια Άσαντ, η σύζυγος του Σύρου δικτάτορα επιθυμεί να μεταβεί στη Βρετανία - έχει διπλή υπηκοότητα, συριακή και βρετανική - καθώς η ασθένειά της «δεν είναι δυνατόν να έχει επαρκή παρακολούθηση στη Μόσχα». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πατέρας της Άσμα αλ Άσαντ, ο διακεκριμένος Σύρος καρδιολόγος Φαουάζ Άχρας, ο οποίος μέχρι πρόσφατα εργαζόταν σε νοσοκομείο του Λονδίνου, βρίσκεται στη Μόσχα στο πλευρό της κόρης του για να την φροντίσει αλλά ανησυχεί πολύ για την εξέλιξη της υγείας της.

Η Άσμα αλ Άσαντ ενδέχεται να έχει ζητήσει διαζύγιο προκειμένου να μεταβεί στη Βρετανία για θεραπεία

«Η Άσμα πεθαίνει. Δεν μπορεί να είναι στο ίδιο δωμάτιο με κανέναν λόγω της κατάστασής της (προκειμένου να μην προσβληθεί από κάποια λοίμωξη)», δήλωσε στις 25 Δεκεμβρίου στη βρετανική Telegraph πηγή που μίλησε με την οικογένεια Άσαντ τις τελευταίες εβδομάδες. Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που ήθελαν την πρώην Πρώτη Κυρία της Συρίας να ζητά διαζύγιο από τον σύζυγό της για  να μεταβεί στη Βρετανία. Αν και εκπρόσωπος του Κρεμλίνου διέψευσε πρόσφατα στο Sky News την παραπάνω είδηση, δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο υποστηρίζουν πως η  Άσμα αλ Άσαντ ενδέχεται να έχει ζητήσει διαζύγιο από τον Σύρο δικτάτορα προκειμένου να μεταβεί στη Βρετανία για θεραπεία αφού μετά την πτώση του καθεστώτος Άσαντ ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Ντέιβιντ Λάμι έχει δηλώσει πως η 49χρονη είναι persona non grata στην χώρα.

«Ζήτησε διαζύγιο από τον Άσαντ ως προϋπόθεση για την επιστροφή της στο Λονδίνο καθώς η επιστροφή δεν μπορεί να βασίζεται αποκλειστικά σε λόγους υγείας», αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα στον Βρετανικό Τύπο. Η Άσμα αλ Άσαντ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο από Σύρους γονείς. Φοίτησε στο διάσημο ιδιωτικό κολέγιο Queen’s College της βρετανικής πρωτεύουσας ενώ στη συνέχεια σπούδασε πληροφορική και γαλλική λογοτεχνία στο King’s College. Μετά την αποφοίτησή της ξεκίνησε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα στις επενδύσεις, συνεργαζόμενη με εταιρείες όπως η Deutsche Bank και η JPMorgan. Το 2000 μετακόμισε στη Συρία και την ίδια χρονιά παντρεύτηκε τον Μπασάρ αλ Άσαντ σε ηλικία 25 ετών. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει τρία παιδιά, δύο γιους και μία κόρη. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM