Συρία: Τρεις άνθρωποι που μάζευαν τρούφες δολοφονήθηκαν και 26 απήχθησαν- Από ενόπλους που συνδέονται με το ΙΚ

Συρία: Τρεις άνθρωποι που μάζευαν τρούφες σκοτώθηκαν και 26 απήχθησαν- Σε επίθεση που αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Επίθεση που αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος σημειώθηκε σήμερα στη βόρεια Συρία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και τουλάχιστον 26 να απαχθούν. 

«Ένοπλοι που πιστεύεται ότι συνδέονται με πυρήνες του ΙΚ» δολοφόνησαν τρεις εργάτες που μάζευαν τρούφες στην έρημο στο νότιο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου «κόβοντας τον λαιμό τους», ανέφερε το OSDH στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν ακόμη κάποια αναφορά στην επίθεση, η οποία σημειώθηκε κοντά σε θέσεις φιλοϊρανικών ομάδων που υποστηρίζουν το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), αυτή η επίθεση ανεβάζει σε 139 τον αριθμό των ανθρώπων, ανάμεσά τους 120 άμαχοι, που έχουν σκοτωθεί από τον Φεβρουάριο, ενώ έψαχναν τρούφες, είτε σε επιθέσεις τζιχαντιστών του ΙΚ, ή εξαιτίας εκρήξεων διάσπαρτων ναρκών, σύμφωνα με καταμέτρηση του Παρατηρητηρίου.

Το ΙΚ έχει πολλαπλασιάσει τους τελευταίους μήνες τις φονικές επιθέσεις του στη χώρα, παρότι έχασε όλα τα οχυρά του στη Συρία και παρά τα πλήγματα που δέχθηκε από τις δυνάμεις τόσο της Δαμασκού και της Μόσχας, όσο και του αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η τζιχαντιστική οργάνωση, που έλεγχε στο παρελθόν μεγάλες εκτάσεις στη Συρία, επωφελείται από το γεγονός ότι κάτοικοι αγροτικών περιοχών απομακρύνονται από τα χωριά τους για να μαζέψουν τρούφες και τους βάζει στο στόχαστρο.

Η τρούφα της ερήμου, που συλλέγεται συνήθως από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο, πωλείται σε εξωφρενικές τιμές στη Συρία. Ένα κιλό τρούφας κοστίζει από 5 έως 25 δολάρια, ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα, σε μια χώρα όπου ο μέσος μηνιαίος μισθός είναι περίπου 18 δολάρια.

Εξαιτίας της οικονομικής κατάρρευσης που προκλήθηκε από τον εμφύλιο πόλεμο που συνεχίζεται από το 2011, όλο και περισσότεροι χωρικοί αναζητούν τρούφες.

Ο εμφύλιος πόλεμος, που πυροδοτήθηκε από καταστολή διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας, έχει αφήσει μισό εκατομμύριο νεκρούς, έχει εκτοπίσει εκατομμύρια ανθρώπους και έχει κατακερματίσει τη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/AFP

    

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Διεθνή / Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την κατάρριψη δεύτερου βαλλιστικού πυραύλου που είχε εκτοξευθεί από το Ιράν - Βίντεο από το περιστατικό
THE LIFO TEAM
Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της , λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Διεθνή / Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της, λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ κατά τη διάρκεια του πρώτου επίσημου μηνύματός του στον λαό του Ιράν, αξίζει να σημειωθεί πως δεν ανέφερε πουθενά τη μητέρα του
THE LIFO TEAM
Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Διεθνή / Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Οι κάτοικοι στο βόρειο Ισραήλ ζουν καθημερινά στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων, προσπαθώντας να κρατήσουν την κανονικότητα παρά τις συνεχείς επιθέσεις της Χεζμπολάχ και τις εκτοξεύσεις ιρανικών πυραύλων
THE LIFO TEAM
ΕΡΙΚ ΝΤΕΙΝ ΟΜΙΛΙΑ ALS ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Διεθνή / Έρικ Ντέιν: Προσπαθούσε μέσω AI να ανακτήσει την επικοινωνία με την οικογένειά του

Ο ηθοποιός είχε διαγνωστεί με ALS και είχε αρχίσει να χάνει τη δυνατότητα της ομιλίας - Η αποκάλυψη της συζύγου του, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ για τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του
THE LIFO TEAM