Συρία: Τρεις άνθρωποι που μάζευαν τρούφες δολοφονήθηκαν και 26 απήχθησαν- Από ενόπλους που συνδέονται με το ΙΚ

Συρία: Τρεις άνθρωποι που μάζευαν τρούφες σκοτώθηκαν και 26 απήχθησαν- Σε επίθεση που αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Επίθεση που αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος σημειώθηκε σήμερα στη βόρεια Συρία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και τουλάχιστον 26 να απαχθούν. 

«Ένοπλοι που πιστεύεται ότι συνδέονται με πυρήνες του ΙΚ» δολοφόνησαν τρεις εργάτες που μάζευαν τρούφες στην έρημο στο νότιο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου «κόβοντας τον λαιμό τους», ανέφερε το OSDH στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν ακόμη κάποια αναφορά στην επίθεση, η οποία σημειώθηκε κοντά σε θέσεις φιλοϊρανικών ομάδων που υποστηρίζουν το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), αυτή η επίθεση ανεβάζει σε 139 τον αριθμό των ανθρώπων, ανάμεσά τους 120 άμαχοι, που έχουν σκοτωθεί από τον Φεβρουάριο, ενώ έψαχναν τρούφες, είτε σε επιθέσεις τζιχαντιστών του ΙΚ, ή εξαιτίας εκρήξεων διάσπαρτων ναρκών, σύμφωνα με καταμέτρηση του Παρατηρητηρίου.

Το ΙΚ έχει πολλαπλασιάσει τους τελευταίους μήνες τις φονικές επιθέσεις του στη χώρα, παρότι έχασε όλα τα οχυρά του στη Συρία και παρά τα πλήγματα που δέχθηκε από τις δυνάμεις τόσο της Δαμασκού και της Μόσχας, όσο και του αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η τζιχαντιστική οργάνωση, που έλεγχε στο παρελθόν μεγάλες εκτάσεις στη Συρία, επωφελείται από το γεγονός ότι κάτοικοι αγροτικών περιοχών απομακρύνονται από τα χωριά τους για να μαζέψουν τρούφες και τους βάζει στο στόχαστρο.

Η τρούφα της ερήμου, που συλλέγεται συνήθως από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο, πωλείται σε εξωφρενικές τιμές στη Συρία. Ένα κιλό τρούφας κοστίζει από 5 έως 25 δολάρια, ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα, σε μια χώρα όπου ο μέσος μηνιαίος μισθός είναι περίπου 18 δολάρια.

Εξαιτίας της οικονομικής κατάρρευσης που προκλήθηκε από τον εμφύλιο πόλεμο που συνεχίζεται από το 2011, όλο και περισσότεροι χωρικοί αναζητούν τρούφες.

Ο εμφύλιος πόλεμος, που πυροδοτήθηκε από καταστολή διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας, έχει αφήσει μισό εκατομμύριο νεκρούς, έχει εκτοπίσει εκατομμύρια ανθρώπους και έχει κατακερματίσει τη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/AFP

    

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Διεθνή / «Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Η διαμάχη για τη Γροιλανδία ωθεί τις ευρωπαϊκές χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν μόνες τους τα συμφέροντά τους, στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού προέδρου
THE LIFO TEAM
Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Διεθνή / Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Το ποσό αυτό ξεχωρίζει σε σχέση με την οικονομική υποστήριξη που φέρεται να λαμβάνει ο Μπρούκλιν από τους γονείς του, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν να τον ενθαρρύνουν να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τα δύο περιστατικά «τρομερά», αναφερόμενος τόσο στη δολοφονία της Ρενέ Γκουντ νωρίτερα μέσα στον μήνα, όσο και στου Αλεξ Πρέτι
THE LIFO TEAM