ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Συρία: Oι Τούρκοι βομβάρδισαν κομβόι αμάχων και δημοσιογράφων - 26 νεκροί σήμερα

Συρία: Oι Τούρκοι βομβάρδισαν κομβόι αμάχων και δημοσιογράφων - 26 νεκροί σήμερα Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 26 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα στην βόρεια Συρία από τους βομβαρδισμούς και τα πυρά των τουρκικών δυνάμεων και των σύρων συμμάχων τους στην περιοχή, σύμφωνα με νέο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην περιοχή Ρας αλ-Άιν της τουρκοσυριακής μεθορίου, τουλάχιστον δέκα πολίτες σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια επιδρομής της τουρκικής αεροπορίας, η οποία έπληξε φάλαγγα αμάχων και δημοσιογράφων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. «Βρισκόμασταν στην φάλαγγα Κούρδων αμάχων που στόχευσαν οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους στο Ρας αλ-Άιν. Η ομάδα μας είναι καλά, αλλά συνάδελφοί μας είναι νεκροί», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η Στεφανί Περές, δημοσιογράφος της France Télévisions χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Στα σόσιαλ μίντια κυκλοφορούν βίντεο με πολύ σκληρές εικόνες και νεκρούς στο δρόμο μετά τον βομβαρδισμό. Ωστόσο η προέλευση των βίντεο δεν μπορεί να επαληθευτεί.


Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για έναν νεκρό δημοσιογράφο, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει στοιχεία για την ταυτότητα ή την εθνικότητά του. Η Τουρκία και οι συμμαχικές της δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στην βόρεια Συρία για να απωθήσουν από την τουρκοσυριακή μεθόριο τις δυνάμεις των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), η οποία θεωρείται από την Άγκυρα «τρομοκρατική οργάνωση».

Σε διάστημα πέντε ημερών, τουλάχιστον 104 Κούρδοι μαχητές, καθώς και περί τους εξήντα άμαχοι έχουν σκοτωθεί κατά τις εχθροπραξίες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παρατηρητηρίου. Οι συγκρούσεις έχουν προκαλέσει την έξοδο 130.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

 

Διεθνή
0

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σίδνεϊ: Θρησκευτικές ομάδες έβαλαν στο στόχαστρο queer στέκι σε πρώην εκκλησία.

Διεθνή / Σίδνεϊ: Θρησκευτικές ομάδες έβαλαν στο στόχαστρο κουίρ στέκι σε πρώην εκκλησία

Το Divine Playhouse άνοιξε ως ΛΟΑΤΚΙ+ καλλιτεχνικός χώρος σε πρώην εκκλησία του Σίδνεϊ. Μετά τις αντιδράσεις θρησκευτικών ομάδων, ο ιδιοκτήτης ζήτησε να σταματήσουν οι εκδηλώσεις, κάνοντας λόγο για «προσβλητική δραστηριότητα».
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ επέστρεψε 81 δισ. δολάρια σε εταιρείες αφού οι δασμοί κρίθηκαν παράνομοι

Ο Τραμπ είχε υποστηρίξει ότι οι δασμοί θα ενίσχυαν τη βιομηχανία, θα βελτίωναν τις εμπορικές συμφωνίες και θα μείωναν το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ, κάτι που δεν συνέβη
THE LIFO TEAM
ΚΙΡ ΣΤΑΡΜΕΡ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΕ ΔΑΝΕΙΟ

Διεθνή / Βρετανία: Θα συμμετάσχει στο δανειακό πρόγραμμα της ΕΕ για την Ουκρανία

Η βρετανική κυβέρνηση χαιρέτισε τη συμμετοχή της στο δάνειο, αφού το σχέδιο του Λονδίνου να ενταχθεί σε ένα ξεχωριστό ταμείο της ΕΕ ύψους 150 δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας απέτυχε τον Νοέμβριο
THE LIFO TEAM